ЗУСТРІЧ-ДИСКУСІЯ «ЯДЕРНИЙ ТУРИЗМ – ДІАГОНАЛЬ БЕЗПЕКИ»

23 лютого 2018, 15:00
Національний музей «Чорнобиль»
23 лютого, у п’ятницю, о 15.00 Національний музей «Чорнобиль» відбулася музейна зустріч дискусія, яку відвідали наукові співробітники кафедри радіобіології та радіоекології кандидат біологічних наук Паренюк Олена Юріївна та кандидат біологічних наук Шаванова Катерина Євгенівна. До участі у дискусії були запрошені:
-          Денис ВИШНЕВСЬКИЙ – радіоеколог, понад 17 років працює у Зоні відчуження, керівник групи радіаційно-екологічного моніторингу державного «Екоцентру» у м.Чорнобилі, автор більше 10 наукових праць, присвячених екології Зони, співавтор книги «Чорнобиль. Реальний світ».
-          Сергій МИРНИЙ – інженер-хімік, еколог, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, командир взводу радіаційної розвідки (липень-серпень 1986р.), письменник, директор з наукової роботи та розвитку компанії «Чорнобиль Тур».
-          ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО ПО УПРАВЛІННЮ ЗОНОЮ ВІДЧУЖЕННЯ (ДАЗВ)
-          ТУРИСТИЧНЕ АГЕНТСТВО «CHERNOBYLwell.come»
 
На зустрічі було підняте питання «сталкерства» в зоні відчуження. Серед проблемних питань, що обговорювалися можна виділити наступні:
1. Сталкери як субкультура.
2. Роль влогерів та блогерів, що сталкерують в Зоні, у популяризації нелегальних відвідувань зони відчуження.
3. «Сталкер» як бренд екстремальних привабливих турів.
4. «Легалізація сталкерів» – ефективний метод для вирішення проблеми чи ні?
Безперечно, у кожного це викликає емоції різних відтінків, стикаючись у графіку професійних задач, у екранних теленовинах або переглядаючи вражаючі фотозвіти нелегальних мандрівок у соціальних мережах. Питання відкрите, а відповідь на нього – поки не знайдена. Хвилю обговорення викликав трагічний випадок з білоруським сталкером, що забрався на ЗГРЛС «Дуга» і зірвався з 15-ти метрової висоти.

Як розв’язати проблему сталкерства у зоні відчуження? Посилити відповідальність нелегальних туристів чи обмежити вільний он-лайн доступ до сталкерських відео та фотозвітів? Та чи допоможе це? 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook