Доповідь фемера в третьому поколінні Томаса Карпентера студетам спеціальності "Транспортні технології"
Україна належить до найбільших країн-виробників картоплі у світі. Сьогодні наша країна не є ключовим постачальником чи імпортером цієї культури через низьку експортну орієнтацію галузі, її технологічну відсталість, обмеженість товарного асортименту та наявність великої кількості дрібних виробників. В Україні за різними даними вирощують картоплі від 15,5 млн. тон до 21, 2 млн. тон. З них близько 4 млн. тон вирощують професійно, інший об’єм картоплі вирощують в присадибних господарствах. Загальна площа під картоплею в Україні у 2016 р. перевищила 1,3 млн га з середнів врожаєм 16 т/га. В той час коли врожайність в світі може перевищувати 60 т\га.
Технології в сільському господарстві стрімко рухаються вперед. І Україна як аграрна держава повинна рухатися в ногу з усім цивілізованим світом. Міжнародна практика дає нам можливість інтенсифікувати виробництва, яким на даний час приділяється менша увага.
Студенти дізналися про основні причини, які впливають на якість картопі. Такі як тип ґрунту, місце в сівозміні, боротьба з бур’янами, підготовка садивного матеріалу, вологісний режим ґрунту, співвідношення мінеральних добрив, боротьба з шкідниками та хворобами, механічні пошкодження при збиранні.