Практичний досвід IEE ЮНІДО щодо впровадження стандарту систем енергоменеджменту

19 лютого 2018 року
м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33 Торгово-промислова палата України

Проект UKR IEE ЮНІДО/ГЕФ: «Впровадження стандарту систем енергоменеджменту в промисловості України» продовжує діяльність з підвищення енергоефективності промисловості України шляхом заохочення широкого впровадження систем енергетичного менеджменту відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 50001 «Системи Енергоменеджменту».

У період з 19 до 20 лютого 2018 року на базі Торгово-промислової палати України міжнародні експерти ЮНІДО Ерік Хардинг та Ян Мор (компанія Air Technolodgy Limited), провели дводенний семінар з оптимізації систем стисненого повітря на промислових підприємствах. 

У заході прийняли участь представник Національного університету біоресурсів та природокористування України, а саме доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Наталя Мєдвєдєва та керівний персонал підприємств (агропромхолдинг Астарта-КиївНовооржицький цукровий завод), постачальники обладнання (ТОВ «Камоцці»), консультанти з енергоефективності (Peter Nakhaba), інженери промислових підприємств. 
 
 
 

Учасники вивчали основи компресорного обладнання, обладнання з підготовки повітря, системи стисненого повітря та динаміку систем. Отримали практичні навички з розроблення профілю тиску й споживання, виявлення факторів, що істотно впливають на вимоги до тиску в системі, визначення напрямків покращення конкретної системи за допомогою належного аналізу та конструкції.


У подальшому отриманні знання можуть використовувати цю інформацію для підготовки рекомендацій щодо наявних систем з метою підвищення їхньої енергоефективності економічно прийнятним способом. Ці покращення будуть такими, що це можна назвати "плодами, які низько висять", тобто вони, за необхідності, потребуватимуть незначних капіталовкладень з дуже коротким терміном окупності.

 

Наталія Мєдвєдєва,

доцент кафедри стандартизації та

сертифікації сільськогосподарської продукції

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook