Співпраця науковців і виробників у рамках конференції «Перспективи розвитку сучасних лакофарбових покриттів для деревини»

29 січня 2018 року

   25-26 січня 2018 року на кафедрі технологій та дизайну виробів з деревини відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена 120-річчю НУБіП України. В рамках конференції проходило засідання технічного комітету ТК-168 «Лаки та фарби», головою якого є Володимир Удовіченко.
   Основною темою конференції був огляд перспектив розвитку сучасних лакофарбових покриттів для деревини. Відкрив конференцію привітальним словом директор ННІ ЛіСПГ Лакида П.І. Першою із доповіддю про «Проблеми підготовки високоякісних спеціалістів галузі у сучасних умовах» виступила завідувач кафедри технологій та дизайну виробів з деревини
Олена Пінчевська.

   Особливої уваги заслуговувала доповідь Олександра Бричка «Особливості впровадження євростандартів у виробництво лакофарбових матеріалів в України», який є виконавчим директором Асоціації українських виробників лакофарбової продукції (АУВЛП).

   Серед учасників конференції були присутні представники відомих фірм з виготовлення та постачання лакофарбових матеріалів: Пашкова Т., ТОВ «ЛФЗ «Аврора» (м. Черкаси); Сизоненко Д., ВП «Полісан» (м. Суми); Кравченко О., ТОВ «Флексорес» (м. Львів).

   Окрім того, з доповідями виступили науково-педагогічні працівники кафедри технологій та дизайну виробів з деревини. Зокрема, висвітлено питання ефективності захисних матеріалів для деревини, технологічності їх нанесення, контролю якості та надійності покриттів.

   У результаті засідання комітету було прийнято методом підтвердження два стандарти EN 927-1 та EN 927-3 для лакофарбових покриттів.

 

С. Новицький
лаборант кафедри технологій та дизайну виробів з деревини


 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook