ВІЗИТ ДЛЯ ВСТАНОВЛЕННЯ КОНТАКТІВ ТА ПОГЛИБЛЕННЯ СПІВПРАЦІ З УНІВЕРСИТЕТОМ ХОЕНХАЙМ

17 листопада 2017, 12:39
Університет Хоенхайм (Німеччина)

Доцент кафедри радіобіології та радіоекології Наталія Білєра з 13 по 17 листопада відвідала Університет Хоенхайм (Німеччина) в рамках програми академічної мобільності Ерасмус+.

 
Програма стажування включала відвідування наукових лабораторій, лекцій та практичних занять провідних професорів університету з питань агроекології, зустрічі з професорами та відвідування і виступи на різнопланових семінарах.
 
 
 
 
На щотижневому семінарі інституту агрономії під керівництвом проф. Георга Кадіша було представлено доповідь-презентацію наукової на навчальної роботи кафедри радіобіології та радіоекології, окреслено можливі та перспективні напрямки співпраці.
 
 
 
Під час відвідування іншого міжінститутського семінару дуже вразила жвава дискусія з питань оцінювання якості ґрунтів та їхньої придатності для вирощування продукції. Слід зауважити, що у таких семінарах беруть участь спеціалісти з агрономії, ґрунтознавства, агроекології, біоекономіки, ветеринарії та харчової промисловості. Метою таких заходів є обмін досвідом і знаннями між спеціалістами різних напрямків, які є учасниками по суті одного проекту, що вирішує проблеми сільського господарства. Такий досвід міг би бути впроваджений і в НУБіП.
Дуже цікавим було відвідування зустрічі-семінару наукових наставників зі своїми студентами бакалаврату та магістратури. Метою зібрання було обговорення основних проблем, що трапляються студентам при плануванні досліду, виконанні польових та лабораторних досліджень та написанні дипломної роботи. Для диплому студентам Університету Хоенхайм надається 6 місяців, а його структура повністю співпадає з тією, що прийнята для наукових статей. Отже, найкращі роботи студентів можуть бути опубліковані в європейських журналах у вигляді наукової статті. 
Під час короткого візиту до Центру з біоекономіки його співробітники Крістіна Цюберт (ChristinaZübert) та доктор Ф. Хавєр Касадо Хебрард (Dr. F. Javier Casado Hebrard) розповіли про основні напрямки досліджень, подарували наукову літературу та запросили відповідних спеціалістів з НУБІП до візиту та співпраці. (https://biooekonomie.uni-hohenheim.de/mitarbeiter)
 
 
 
Студенти з НУБІП Котенко Оксаната Клименко Максимпід час кількох зустрічей поділились своїми враження від навчання в цьому університеті за програмою Ерасмус+. Вони відмітили високу мотивацію студентів цього університету до навчання, самостійність та відповідальність. Крім того, зручним, на їхню думку, є можливість відвідати пробні лекції, щоб свідомо зробити вибір предметів у навчальному плані. Також студенти підкреслили важливість діалогу між лектором та студентами протягом всієї лекції, що є менш розповсюдженим в українських університетах.
 
 
 
 
Університет Хоенхайм є провідною освітньою та науковою установою Німеччини в галузі сільського господарства, співпраця з якою на різних рівнях дасть змогу долучитися до кращих практик в агросфері. За результатами зустрічі з професорами дійшли домовленості щодо подачі спільних наукових проектів, що фінансуються урядом Німеччини та Європейським Союзом.
І.М. Гудков 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook