Курс лекцій міністерства фінансів України

25 грудня 2017 року
В кінці листопада та в грудні викладачі кафедри фінансів зі студентами спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» відвідали курс лекцій про бюджет проведений Міністерством фінансів України  та GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) в рамках освітнього проекту “БюджетPro”.
 
     
Курс складався із шести лекцій, які читали представники Мінфіну на свої профільні теми. Відкрив проект заступник Міністра фінансів Сергій Марченко, який прочитав для присутніх лекцію “Головне ProБюджет” та розповів про структуру бюджету, основних учасників бюджетного процесу, середньострокове бюджетне планування та багато іншого про бюджетний процес в нинішніх умовах.
 
     
На наступних лекціях спікери Міністерства фінансів розповіли про доходи та видатки бюджету, основні data-ресурси про бюджет, державний борг і його вплив на державний бюджет, формування місцевих бюджетів. Зазначені теми висвітлили: Державний секретар Мінфіну Євгеній Капінус, директори профільних Департаментів Михайло Босак, Євген Гладун, Роман Єрмоличев та Сергій Діденко, керівник проекту “Є-data” Олександр Щелоков, заступник Міністра фінансів Юрій Буца, радник Міністра фінансів Галина Маркович.
 
Викладачі та студенти дізнались про особливості бюджетного процесу в наступному році з вуст практиків, адже зазначений освітній проект проводився саме в розпал бюджетного процесу.
 
Теми бюджету були дуже гарячі, тому і питань до практиків виявилось чимало.
Завідувач кафедри фінансів,
професор Давиденко Н.М. 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook