Саме профорієнтація має ставити знак рівності між життєвими прагненнями молоді й суспільними потребами в трудових ресурсах на ринку праці!
На сьогодні проблеми та перспективи організації профорієнтаційної роботи факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК виходять із сучасних потреб харчової галузі промисловості. У зв’язку з демографічною кризою питання формування контингенту студентів знаходиться на постійному контролі у керівництва факультету, який очолює доктор технічних наук, професор, академік АН вищої освіти України Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко.
Бажання та вміння кваліфіковано і цікаво розповідати про професії університету та умови навчання у ньому; глибока захопленість своєю професією; вміння чітко й логічно викладати свої думки; доброзичливе ставлення до підростаючого покоління; бажання знайти спільну мову з учнями – все це є в досвідченого викладача. Тож зустріч пройшла в дружній обстановці із великою кількістю запитань і не менш цікавими і приємними відповідями для присутніх.