НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ МАЙБУТНІХ УКРАЇНСЬКИХ БІЗНЕСМЕНІВ

27 листопада 2017 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корп. 12, ауд. 400 блок Д

 27.11.2017 р. на кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК ст. викладач Володимир Шапошнік організував проведення відкритої лекції під егідою Міжнародного проекту Association4U на тему: «Вступ до Угоди про Асоціацію / Поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі» із залученням старшого тренера, кандидата економічних наук Людмили Черняги для студентів ОКР магістр 1 і 2 року навчання спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація». Відповідно були присутні і НПП кафедри зав. кафедри Владислав Сухенко, доценти Наталя Медведєва, Наталія Сілонова, Юлія Слива, аспірант Тетяна Розбицька.

  
За своїм змістом та об’ємом Угода про Асоціацію між Україною та ЄС є унікальною. Відповідні інституції ЄС здійснюють моніторинг виконання взятих Україною зобов’язань, а саме виконання Угоди дає імпульс для всебічного і глибокого реформування економічного і соціального життя країни.
Принципи, поняття та положення Угоди передбачають революційні зміни політичних цінностей та ставлення до змін громадськості. Цікава і актуальна тема сьогодення висвітлила багато цікавої інформації, а саме, що дає Угода про асоціацію для України. Для України підписання цієї Угоди про Асоціацію та Поглиблену та Всеохоплюючу Зону Вільної Торгівлі (ПВЗВТ) означає: пришвидшення інтеграційних процесів з ЄС, прийняття європейських цінностей, економічне зростання та добробут. Для ЄС, Угода про асоціацію поглибленої всеохоплюючої зони вільної торгівлі є важливим кроком в реалізації політики добросусідства, що передбачає створення в країнах, що межують з ЄС зони стабільності, процвітання, демократії та безпеки. Це дає забезпечення вільного руху капіталу, товарів та послуг, засобів виробництва, робочої сили, зниження витрат на виробництво та зменшення бюрократії. Угоди про Асоціацію та ПВЗВТ було підписано з Україною, а також іншими двома країнами пост-радянського простору Грузією та Молдовою. Експерт висвітлила всі переваги і недоліки даної угоди. 
 
Основною перевагою маємо зазначити, що після імплементації поглибленої та всеохоплюючої ЗВТ, яка передбачає скасування більшості ввізних мит та зниження нетарифних обмежень, очікується зростання добробуту у довгостроковій перспективі, а також  експортери України отримають ширший доступ до великого й стабільного ринку, тоді як українські компанії зможуть імпортувати передові інвестиційні товари за нижчими цінами, тим самим підвищуючи свою конкурентоспроможність, а споживачі зможуть користуватись більшим вибором товарів за відносно нижчими цінами. Після проведення лекції бажаючі отримали сертифікати за підписом керівника проекту Association4U.
  
Лекція відбулася за підтримки начальника відділу інтеграції в сфері технічного регулювання, санітарних та фітосанітарних заходів Мінагрополітики України Олександра Лозовицького. Після закінчення доповіді студенти мали змогу поспілкуватися з експертами проекту та представниками Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо можливості проходження на їхній базі виробничої практики.
Володимир Шапошнік,
доцент кафедри стандартизації та
сертифікації с.-г. продукції
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook