Профорієнтаційна робота – пошук майбутніх висококласних фахівців деревообробної галузі

15 листопада 2017 року

   На початку листопада співробітники кафедри технологій та дизайну виробів з деревини провели профорієнтаційну роботу серед випускників деяких шкіл. Так завідувач кафедри Олена Пінчевська, старший викладач Наталія Буйських та доцент кафедри Наталія Марченко відвідали ЗОШ № 1, 3 та 10 м. Бровари.

 

   Учні старших класів отримали загальну інформацію про НУБіП України, про підготовку інженерів-технологів деревообробки та майбутні перспективи їх кар’єрного росту. Крім того розповіли про умови вступу на навчання, соціально-побутові умови проживання у гуртожитках університету та культурно-масове життя студентів. Особливий наголос у розповіді було зроблено на беззаперечних перевагах навчання саме в НУБіП України, як провідного вищого навчального закладу.

   У свою чергу, учні цікавились переліком предметів ЗНО для вступу на спеціальність «Деревообробні та меблеві технології», кількістю бюджетних місць, можливістю проходження закордонної виробничої практики, вартістю навчання на умовах контракту. Після отримання вичерпних відповідей, майбутні абітурієнти заповнили анкети, де висловлювали своє думку про вступ до НУБіП України.

   Крім того у ті ж дні доцент кафедри Наталія Марченко зустрілася із старшокурсниками ЗОШ № 1, 4 та 5 м. Боярка. Учням була представлена інформація у вигляді презентації про університет та кафедру, роздані профорієнтаційні матеріали (буклети із загальною інформацією про ННІ лісового і садово-паркового господарства; матеріали приймальної комісії «Випускникам шкіл», де відмічено перелік спеціальностей та особливості вступу).

   Багато уваги було приділено особливостям та специфіці роботи технолога чи конструктора на деревообробних підприємствах, співпраці та підтримці наукових зв’язків з вітчизняними та іноземними вищими навчальними закладами. Також їх зацікавило проходження навчальних практик із спеціальних дисциплін на провідних галузевих виробництвах ТОВ «Маркетліс», СП «Іберус», Барлінек-Інвест, «Wood-Mizer» «Мост Україна».
   В кінці зустрічей досягнуто домовленості про приїзд старших класів весною на день відкритих дверей до кафедри технологій та дизайну виробів з деревини та можливість ближче познайомитися із університетом.
   Висловлюємо подяку директорам вищеперерахованих шкіл за надану можливість проведення зустрічей, технічну допомогу та сподіваємося на подальшу співпрацю.

 

Олександра Горбачова,
асистент кафедри технологій та дизайну виробів з деревини

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook