Постерні презентації магістрів другого року навчання економічного факультету спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»

15 листопада 2017 року
10 корпус
Доповідачі – магістри другого року навчання, які навчаються за  спеціальністю «ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА ТА СТРАХУВАННЯ» освітніми програмами: «Банківська справа», «Корпоративні фінанси», «Фінансова аналітика у сфері бізнесу», «Податкове консультування» 14 листопада в холі навчального корпусу № 10представили комісії результати своєї роботи, відповідали на питання, які ставили їм члени комісії та студенти магістратури.
Комісія у складі: завідувача кафедри фінансів д.е.н., професора Давиденко Н.М., завідувача  кафедри банківської справи, д.е.н., доцента Олійник – Данн О.О., завідувача кафедри фіскальної політики і страхування,   д.е.н., професора Худолій Л.М. розглянула представлені постерні презентації студентів-магістрів та оцінила їх, а також звернула увагу студентів на сильні сторони проектів та вказали зауваження.
 
Комісією були відмічені найкращі роботи:
По спеціалізації «Корпоративні фінанси», було відзначено роботу Лозовської К.О., науковий керівник Давиденко Н.М., тема «Інвестиційна привабливість аграрного сектору економіки України». В роботі розраховано інтегральний показник інвестиційної привабливості підприємства, запропоновано підприємству напрями використання інвестицій: оновлення сільськогосподарської техніки, закупівля і вирощування гібридних культур, оцінено інвестиційний клімат аграрного сектору Черкаської області.  Магістерська робота Восколович А.Г., науковий керівник Давиденко Н.М., тема «Бюджетування в системі фінансового менеджменту аграрного підприємства». В роботі було складено бюджет для досліджуваного підприємства, змодельовані результати контролю бюджету в рамках відхилень за аналізом План-факт, запропоновано вдосконалювати процес бюджетування на підприємстві через застосування  зовнішнього бенчмаркінгу, визначено курс розвитку підприємства.
 
     
По спеціалізації «Банківська справа» комісією було відзначено роботи магістрів Козицької Є.В, науковий керівник Аврамчук Л.А., тема «Розвиток валютного ринку України». В роботі було досліджено тенденції валютного ринку, виявлено перевищення продажу валюти над обсягами купівлі, запропоновано: обмеження приросту обсягу грошової маси, забезпечення помірної девальвації гривні. Також була відзначена магістерська робота Левкович М.П., науковий керівник Олійник-Данн О.О.,тема «Шляхи подолання негативного впливу раціонування кредиту фермерських господарств та домогосподарств в сільській місцевості», в якій студентка провела дослідження раціонування кредиту фермерських господарств та визначила основні його причини, запропоновано шляхи подолання кредитного раціонування, запропоновано створення Фонду гарантування кредитів.
 
     
В рамках спеціалізації «Податкове консультування» було відмічено роботу Вінник Дар’ї ,науковий керівник Худолій Л.М., тема «Офшорні центри в системі міжнародного оподаткування». В дослідженні проаналізовано діяльність офшорних центрів, запропоновано запобігання втечі ухиленню від податків, подвійного оподаткування, посилення міжнародного співробітництва.
Також було відзначено магістерську роботу Кройтора А.І., науковий керівник Долженко І.І.,  тема «Податкове регулювання трансфертного ціноутворення у вітчизняній і зарубіжній практиці». Досліджено, що трансфертне ціноутворення є сферою регульованою податком на прибуток підприємств. Шляхами вдосконалення податкового регулювання трансфертного ціноутворення визначено: концентрацію регуляторних механізмів у офісі «великих платників»;  досліджено динаміку зміни ВВП та прямої інвестиції у зарубіжні країни, запропоновано впровадження плану дій BEPS.
 
В рамках спеціалізації «Фінансова аналітика у сфері бізнесу» було відзначено роботу Гурина А.В., науковий керівник Скрипник Г.О., тема «Управління фінансовими ресурсами підприємств агарного сектору» в якій розглянуто концептуальні засади управління фінансовими ресурсами підприємства, надано пропозиції щодо вдосконалення нарощення власних ресурсів підприємства через покращення якості управління діяльністю підприємства.
Проведений  захід був корисним для студентів, оскільки дав їм змогу під іншим кутом поглянути на власний доробок, поділитися отриманими результатами, опанувати навички доповідача, які їм знадобляться не тільки під час основного захисту магістерських робіт, а й у майбутній професійній діяльності.
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook