Відкрита лекція з дисципліни «Транспортна трасологія» для студентів механіко-технологічного факультету

2 листопада 2017 року

При скоєнні злочинів автомобіль або інший транспортний засіб може бути використано для доставки злочинця на місце події і перевезення предметів посягання. Автомобіль сам може бути таким предметом, і, крім того, транспортні засоби виступають одним з основних джерел дорожніх пригод. З огляду на все вищесказане, стає очевидно, яке велике значення має приділятися слідам транспортних засобів з метою якнайшвидшого розкриття злочинів. При цьому основна увага повинна приділятися дослідженню на місцях подій з виявленням, фіксацією і вилученням слідів та з використанням новітніх досягнень науки і техніки.

Лектор: к.ю.н., доцент кафедри Гончарук Лідія Юріївна

Тема відкритого заняття: Загальні правила виявлення, фіксації і вилучення слідів та їх процесуальне оформлення

Мета: Навчити студента виявляти, фіксувати і вилучати сліди.

На лекційному занятті було опрацьовано такі питання: загальні правила виявлення, фіксації і вилучення слідів; сліди рук; сліди ніг; сліди зубів. Та надано рекомендовану літературу

У першому питанні студенти механіко-технологічного факультету групи ТТ- 1606 ст з’ясували загальні способи фіксації слідів.

Друге питання лекції допомогло вивчити поняття Дактилоскопії та спонукало студентів з’ясувати, які ж у кожного з них тип папілярних візерунків.

Цікаво було дізнатися деякі властивості папілярних візерунків, наприклад, індивідуальність

 

Зафіксували знання переглядом наукових фільмів про способи виявлення, фіксації та вилучення слідів пальців рук з різних предметів.

Третє питання допомогло встановити, які саме ознаки можна з’ясувати при виявленні «доріжки слідів». Переглянули науковий фільм про фіксацію та вилучення слідів ніг.

У четвертому питанні студенти навчилися визначати сліди зубів.

І на останок, щоб запам’ятати матеріал лекції, провели практичну гру «Способи виявлення слідів пальців рук».


Велика подяка викладачам механіко-технологічного факультету (Ребенку В.І, Дьоміну О.А., Павленку М.Ю., Швецю Р.Л., Спіпусі Т.І., асп. Дзюбі Т.І.), ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження (Троханяку В.І., Куляку Б.В.) та юридичного факультету (Святченко Л.О.) за приділений час на відкритій лекції.

 

Гончарук Лідія

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook