Доцент кафедри Кірейцева О.В. пройшла стажування у французькому вищому аграрному закладі AgroParisTech

1 листопада 2017 року
Франція, AgroParisTech

З 01.10.2017 року по 1.11.2017 року доцент кафедри глобальної економіки Кірейцева Олена Василівна, пройшла стажування у французькому вищому аграрному закладі AgroParisTech (АгроПаріТек - Інститут наук про життя та навколишнє середовище), який знаходиться під патронатом Міністерства сільського господарства Франції. AgroParisTech є членом паризького науково-дослідницького та вищого навчального кластера UniverSud, кластеру ParisTech та союзу вищих навчальних закладів і має статус найкращої вищої аграрної школи Франції.
Історія існування AgroParisTech почалася у 1826 році, коли король Карл X купив замок Grignon, його парк і землі, щоб заснувати Королівський інститут сільського господарства Grignon, який став Національним інститутом агрономічних наук Париж-Grignon (INA-PG) в 1971році. У 1824 році була заснована Королівська лісова школа в Нансі. У 1853 році вона стала "імперською лісогосподарською школою", а у 1989 році перетворилася на Національну школу водного і лісового машинобудування (École des Forêts Forestiers des Barres), яка потім була інтегрована в ENGREF. Національна школа галузей сільського господарства була заснована в Дуе в 1893році. Вона є Національною школою FAME сільськогосподарської та харчової промисловості (ENSIA) і в 1960 оселилася в Масси, південному передмісті Парижу.

У 2007 році злиття INA-PG, ENGREF та ENSIA породили AgroParisTech. Студенти-інженери AgroParisTech після першого року навчання в історичному місці в замку Grignon перенаправляються, в залежності від їх спеціалізації, до інших міст в ІНА (Париж), в ENSIA (Масси) або ENGREF (Ненсі, Париж, Клермон-Ферран, Монпельє, Куру).
AgroParisTech готує спеціалістів рівень інженер / магістр, рівня підготовки «пост-магістр» і докторів в області харчової промислості, біотехнології, охорони здоров'я, запобігання ризиків охорони навколишнього середовища, сталого управління природними ресурсами та розвитку територій. А також магістрів теорії імовірності та статистики, в області комп'ютерних наук, інтелектуальних систем, дослідницький магістр з економіки сталого розвитку, навколишнього середовища та енергетики.

Олена Василівна проходила стажування в групі науковців, які займаються питаннями управління земельними ресурсами під керівництвом Андре Торра, доктора економічних наук, директора Національного інституту агрономічних досліджень в AgroParisTech (h-індекс - 29, і10-індекс - 67).

Результати стажування будуть опубліковані у французькому економічному журналі у вигляді спільної статті доцента Кірейцевої О.В. та Андре Торр. А також кафедрою глобальної економіки планується проведення міжнародної конференції «Конкурентоспроможність аграрного сектору в умовах функціонування Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом» 21 березня 2018 року з залученням французьких викладачів  з АгроПаріТек та спеціалістів Міністерства сільського господарства Франції.

 

 


 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook