ГУРТКІВЦІ ДІЗНАЛИСЯ ПРО ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО РЕСПУБЛІКИ ГАНА ПІД ЧАС ОН-ЛАЙН ЗУСТРІЧІ

24 жовтня 2017 року

 На засіданні студентського наукового гуртка «Київська асоціація студентів-лісівників», що відбулася 24 жовтня, студенти отримали унікальну можливість поспілкуватися із Сарою Санса, представником студентської організації NARSA Університету енергетики та природних ресурсів (м. Суньяні, Гана), як то кажуть, у прямому ефірі.
Під час онлайн-зустрічі Сара розповіла цікаві факти, що стосуються лісового господарства в Республіці Гана, надала коротку історичну довідку та пояснила сучасні проблеми розвитку лісового господарства країни. Вразив той факт, що загальна лісистість Республіки Гана становить 21,7 %, що на 6 % більше порівняно з Україною, а вклад у ВВП від лісового сектору 4,2 %. Вражаючими виявилося різноманіття типів лісу – вічнозелені, вологі напів-листяні, мангрові та тропічні ліси, савани. Проблеми нелегальних рубок лісу в країні є надзвичайно гострим питанням, за останні 20 років країна втратила майже 34 % площі лісів. По завершенню презентації студенти активно задавали питання, дізнавалися нове і водночас покращували свої навики спілкуватися англійською, що є надзвичайно важливо у сучасних умовах ринку праці.

 

На цьому обмін міжнародним досвідом не припиняться, адже вже наступного разу, 31 жовтня, на засіданні гуртка поспілкуємося із Джанис Бернс, яка розповість про ліси Канади та про особливості святкування Halloween.

Ганна Лобченко,
старший викладач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій,
керівник СНГ «Київська асоціація студентів-лісівників»

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook