ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ НА БАЗІ РОЗСАДНИКА КОРМОВИХ ТРАВ

10 жовтня 2017 року
В останні, по-літньому теплі дні осені практичне заняття у магістрів, що навчаються за програмами «Енергоощадні технології в рослинництві та кормoвиробництві» і «Виробництво та логістика продукції рослинництва» пройшло в ННЛ «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур», що розташоване на території Ботанічного саду НУБіП України.
Колекційне поле злакових, бобових та капустяних трав, створене кафедрою кормовиробництва, меліорації і метеорології значно полегшує практичне унаочнення та закріплення теоретичного матеріалу студентами щодо вивчення біологічних, морфологічних особливостей та формування продуктивності кормових рослин. Створена колекція нараховує понад 30 видів та сортів найбільш поширених кормових трав різних екологічних типів.
Заняття зі слухачами магістерських програм провели доцент кафедри Коваленко В.П. та старший викладач Свистунова І.В.
Під час освоєння теми «Управління продуктивністю кормових травостоїв багаторічних трав» магістри мали можливість на натуральних зразках та в умовах їх природного середовища навчитись визначати за особливостями морфологічної будови вегетативних органів види кормових трав, диференціювати типи пагонів в скелеті кущів злакових культур, визначати коефіцієнт кущення рослин. Слухачі магістратури під керівництвом викладачів змогли самостійно встановити та проаналізувати відмінності між травостоями, що відрізняються за способом пагоноутворення, типом облистненості та групою стиглості, а також обгрунтувати агротехнічні заходи, які слід провести на травостоях до початку припення їх вегетації.

Отримані знання і вміння дозволяють прогнозувати та управляти продуктивністю кормових агрофітоценозів.


Завідувач кафедрою кормовиробництва,
меліорації і метеорології Демидась Г.І.

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook