Забезпечення якості організації навчального процесу в 2017-2018 н.р. у полі зору навчально-методичної ради

26 вересня 2017 року
НУБіП України

У вересні розпочався навчальний процес і тому перше питання, якому присвятив виступив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша – про забезпечення якості організації навчального процесу в 1 семестрі 2017-2018 н.р. Доповідач звернув увагу присутніх на те, що за останні роки і місяці було багато зроблено по наповненню нормативних документів, матеріально-технічної бази та кадрових питань для забезпечення навчального процесу. Маючи високі рейтинги серед інших ВНЗ України, тепер університет має приділити увагу підвищенню якості освіти починаючи з осіннього семестру 2017-2018 н.р. 

Ректор Станіслав Ніколаєнко, який взяв участь у засіданні навчально-методичної ради означив, що кафедра є головною цеглиною у формуванні якісного фундаменту освіти та навчання студентів, та викладачі кафедр мають не тільки передавати сучасні знання, а й бути прикладом особистості для студентів. Викладач самосвідомо має брати активну участь у всіх процесах та сферах діяльності, які відбуваються на кафедрі, факультеті, в університеті. У планах, зазначив він, на засіданнях вченої ради університету будуть заслуховувати завідувачів кафедр від факультетів та ННІ з доповідями про діяльність свого підрозділу.

Наступним питанням, яке обговорювали декани було внесення змін до положення «Про організацію освітнього процесу у НУБіП України» стосовно організації навчання студентів контрактної форми. Після бурхливого обговорення про строки відпрацювання заборгованостей за екзаменаційні сесії студентами контрактниками це питання відклали для наступного засідання, присвяченого лише цьому питанню.
Про внесення пропозицій до проекту Умов прийому на навчання до ВНЗ України в 2018 р. доповів відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук. Він представив існуючі на цей момент умови та запропонував присутнім надсилати свої пропозиції протягом найближчих днів для внесення їх у проект.

Начальник навчального відділу Оксана Зазимко підняла питання затвердження зразків дипломів про вищу освіту ОС «Бакалавр» та «Магістр» згідно рекомендацій МОН України. А також представила внесені факультетами та ННІ пропозиції щодо проведення на базі університету ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади у 2017-2018 н.р.

Про орієнтовний перелік документів, що відображають роботу кафедри доповіла начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх. Вона відзначила, що перелік обов’язкових документів, які мають бути на кафедрі скорочений та оптимізований, але є обов’язковим під час перевірок кафедри напередодні доповіді завідувача кафедри на вченій раді університету.

Повна інформація засідання за посиланням: https://nubip.edu.ua/node/36591

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook