УЧАСТЬ НАУКОВЦІВ ТА СТУДЕНТІВ НУБІП УКРАЇНИ У МІЖНАРОДНІЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНІЙ ВИСТАВЦІ ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ
12-14 вересня 2017 року стартувала 26 Міжнародна спеціалізована виставка обладнання та технологій для харчової промисловості, на якій взяли участь провідні вчені факультету – д.т.н., проф. Баль-Прилипко Л.В., к.т.н., доц. Слива Ю.В., к.т.н., доц. Крижова Ю.П., к.т.н., асис. Голембовська Н.В. та магістри 1 та 2 року навчання спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», «Технології зберігання, консервування та переробки водних біоресурсів», «Якість, стандартизація та сертифікація продукції АПК» – майбутнє харчової індустрії.
В ексозиції INPRODMASH представлено обладнання, інвентар, матеріали, інгредієнти для різних галузей: мясної, молочної, масложирової, рибної, кондитерської та хлібопекарської. бакалійної, консервної, розливу та виробництва напоїв, підприємств громадського харчування і кулінарії, а також лінії забою і обробки птиці, великої рогатої худоби та свиней, технології з переробки та зберігання овочів, фруктів і ягід.
Наступним етапом відвідування виставки було взяття участі у пленарному засіданні Міжнародної науково-практичної конференції «Робота м'ясної промисловості в сучасних умовах», де основні результати наукових досліджень факультету представила д.т.н., проф., Баль-Прилипко Л.В. з науковою доповіддю «Підготовка фахівців для м'ясопереробної галузі АПК» та к.т.н., доц. Слива Ю.В. з доповіддю «Реформування системи державного контролю за дотриманням вимог харчового законодавства: вимоги до виробників м'ясної продукції». Баль-Прилипко Л.В. розповіла учасникам конференції про наш славетний НУБіП України, його структуру, бази практичної підготовки студентів факультету, а Слива Ю.В. доповіла про вагомість спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація продукції АПК».
Участь студентів у таких виставках та конференціях є актуальною, адже дозволить підготувати висококваліфікованих фахівців не лише з теоретичними, а й практичними навичками, що в свою чергу позитивно впливає на подальше професійне зростання студентів.
Наталія Голембовська,
к.т.н., асистент кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів