Плануєте отримати європейський грант? Вчіться писати проекти і працювати із ними за європейською методологією

13 вересня 2017 року

Ще у 2016 році Міністерство економіки і торгівлі України створило офіційний портал координації міжнародної допомоги Україні. Відвідавши цей портал, ви дізнаєтеся, що нашій країні вже виділена сума понад 12 млрд доларів для реалізації проектів різної спрямованості. Причому ці ресурси отримують у розпорядження не чиновники, а організації, які написали і висунули на конкурси якісні проекти, за допомогою яких вони вирішують проблеми у конкретних сферах. Іншими словами - будь-яка організація може розраховувати на отримання фінансування. Зрозуміло, в рамках готовності такої організації працювати із міжнародною допомогою - про найпоширеніші помилки і стереотипи читайте у статті випускника CEASC Сергія Голубєва.

Треба відзначити, що ця допомога - тільки «перша ластівка», адже реалізація договору про Асоціацію передбачає виділення нашій країні набагато більших коштів. Скептикам варто вивчити польський досвід, як приклад реалізації європейської регіональної політики і політики єднання в питаннях вирівнювання регіональної диспропорції в ЄС. У всіх на слуху план Маршала для України, європейські фонди і програми, ресурси яких вже доступні Україні. Це - багатомільярдні кошти, які нам виділять, звичайно, під гарантію їх коректного використання. Але про це - трохи нижче.

Навіщо «закордону» нам допомагати?

Міжнародна допомога Україні традиційно оточена шлейфом конспірологічних теорій. Часто можна почути версії, що європейці планують захопити наш внутрішній ринок, встановити зовнішнє управління країною через виділення грантів, чи підкупити «потрібних людей», організувати «втечу мізків». Насправді всі ці міркування при найближчому розгляді не витримують критики. Наш ринок ніколи не був ємним, а зараз і поготів не представляє інтересу для західних компаній. Проекти, які подаються на європейські конкурси розглядаються за процедурою, яка виключає навіть можливість виділити кошти «потрібним людям». Ну а щоб «мізки не втікали», потрібно створювати умови для їх самореалізації тут.
Основна причина, з якої нам виділяють кошти - небажання Євросоюзу мати справу з хаосом на східному кордоні. Європі не цікаві соціальні вибухи і хвилювання на території із атомними станціями і хімічними підприємствами, хвилі біженців, епідемії хвороб, екологічні та інші проблеми.

Хочете отримати європейський грант? Вирішуйте проблеми!


Але і вирішувати наші проблеми за нас європейці не налаштовані. Вони підтримають фінансово ті організації, які вміють визначити проблему, згенерувати способи її вирішення, оформити їх проектно, визначити завдання і цілі проекту, розписати покроково етапи досягнення проміжних цілей і основної мети, довести, що проект принесе користь не тільки конкретній організації, а великій групі осіб , позитивно вплине на розвиток всього регіону. Причому реалізується такий проект переважно партнерськими консорціумами - організаціями з декількох країн ЄС. А його результати можуть бути застосовані на всій території Євросоюзу.


Детальніше тут: http://www.ceasc-bw.com/products/planujete-otrimati-jevropejskij-grant-vchitsya-pisati-proekti/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.ceasc-bw.com%2Fproducts%2Fplanujete-otrimati-jevropejskij-grant-vchitsya-pisati-proekti%2F
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook