Розпочався прийом документів до магістратури!

6 липня 2017 року
НУБіП

     Сьогодні в університеті стартував прийом документів до магістратури на денну форму навчання. Він триватиме до 28 липня. Декілька контрольних дат: з 29 липня по 5 серпня проходитимуть фахові випробування, а зарахування відбудеться не пізніше 11 серпня. До заочної ж магістратури документи почнуть приймати з 18 липня, а закінчать 14 серпня, екзамени триватимуть з 15 по 20 серпня, зарахування – до 30 серпня.

     На підході до 57 аудиторії першого корпусу – жваво: бакалаври заповнюють заяви, формують пакети документів і подають до відбіркових комісій. Поки що важко сказати, які саме спеціальності цього року найбільш популярні у вступників до магістратури. У деяких з них ми поцікавилися: чому зробили саме такий вибір.

     Наприклад володар диплому бакалавра за спеціальністю «Водні біоресурси та аквакультура» Валерій Соколенко хоче продовжити навчання за своїм же фахом у магістратурі рідного факультету. Говорить, що повна вища освіта йому потрібна, аби працювати рибінспектором Держрибагенства. До того ж, там вивчаються додаткові фахові дисципліни, які значно розширюють знання.

     Через більші перспективи обрав магістратуру рідного механіко-технологічного факультету і Василь Куква, який здобув диплом ОС «бакалавр» за спеціальністю «Агроінженерія біосистем». Так само, як у 2015 році, коли він закінчив Таращанський агротехнічний коледж, і не спинився на здобутому рівні «Молодший спеціаліст», а прийшов до НУБіП – навчатися за скороченим терміном.

     Володарки дипломів з відзнакою Катерина Шаменок і Єлизавета Руда пояснюють своє бажання продовжити навчання у магістратурі факультету ветеринарної медицини просто: у нас в дипломах написано «молодший лікар». А хочеться стати справжнім лікарем та мати змогу повноцінно працювати. Наприклад, отримати ліцензію для приватної практики і не тільки. З вибором вишу дівчата теж не вагалися: чотири роки навчання їм показали – НУБіП дійсно кращий.

     А от двоє друзів, їх навіть звуть однаково – Юріями, тільки один Новосельцев, а другий Стеценко, вирішити змінити не тільки фах, а й виш. Обоє – випускники Миколаївського інституту права Національного університету «Одеська юридична академія», мають дипломи спеціалістів зі спеціальності «Право», а до НУБіП приїхали, аби вступити до магістратури з нової спеціальності «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», яку відкрили на факультеті агарного менеджменту. Говорять, що дізналися про неї випадково від товариша, зацікавилися і познайомилися з нашим університетом – спочатку за допомогою офіційного сайту, а потім і особисто. Побачене настільки сподобалося, а перспективи настільки привабливі, що вирішили стати студентами магістратури.

    Бажає навчатися в магістратурі НУБіП і Роман Задорожнюк з міста Березне, що на Рівненщині. Він приніс до приймальної комісії диплом бакалавра спеціальності «Лісове та садово-паркове господарство» Надлучанського інституту Національного університету водного господарства та природокористування. По-перше, я хочу продовжити навчання в столичному виші. По-друге, поліпшити знання і вміння з обраного фаху. По-третє, якщо і змінювати ВУЗ, то обирати з найкращих, які входять до десятки кращих в Україні. Цим критеріям відповідає лише Національний університет біоресурсів і природокористування України, тому я сьогодні тут, ділиться він.

     А от Богдан Бокарев закінчив бакалаврат факультету ветеринарної медицини НУБіП, а продовжити навчання у магістратурі хоче відразу за двома спеціальностями – «Ветеринарна медицина» на денній формі і «Право» - заочно. Свій вибір пояснює так: знання закону – річ у житті потрібна і вважаю, що ці дві обрані мною спеціальності чудово доповнять одна одну та відкриють переді мною ширші перспективи.

    Олександра Капітан має диплом з відзнакою бакалавра спеціальності «Соціальна педагогіка», але хоче також отримати й іншу спеціальність – «Педагогіка вищої школи». Тому й прийшла сьогодні до приймальної комісії подавати документи.

     Поруч з вступниками бачимо відповідального секретаря приймальної комісії Віктора Шевчука. Він ділиться з нами інформацією щодо нагальних питань. Перше з них – це державне замовлення. Його обсяги на цей рік ще не затверджені Кабінетом Міністрів та Міністерством освіти та науки. Незважаючи на новий алгоритм його формування, сподіваємося, що кількість бюджетних місць буде не меншою за минулорічні показники. А це: 1249 на денну форму навчання та 372 на заочну. Що ж до вартості навчання, то за різними спеціальностями вона складатиме від 15220 грн за рік навчання на денній формі і від 7800 грн – на заочній, говорить Віктор Шевчук. Вони є оптимальними за шкалою ціна-якість, порівняно з іншими вишами. До речі, відтепер навчання у магістратурі за денною формою триватиме не два роки, як раніше, а півтора. Слідкуємо за вступною кампанією, продовжуємо знайомити з нашими абітурієнтами та запрошуємо вступників на навчання до кращого в східній Європі вишу наук про життя – Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Ірина Білоус

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook