МІЖНАРОДНИЙ ВОРКШОП «ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА РАДІОЕКОЛОГІЯ ТА РАДІОБІОЛОГІЯ»

18 червня 2017 року

 18 червня 2017 року стартував  воркшоп «Експериментальна радіоекологія та радіобіологія», який організовує кафедра радіобіології та радіоекології, Інститут сільськогосподарської радіології (НУБіП України) та Норвезький університет наук про життя (Норвегія) в рамках спільного україно - норвезького освітнього проекту в сфері радіоактивності навколишнього середовища.

Участь у курсі беруть студенти, магістранти, аспіранти та молоді вчені з України, Норвегії, Швеції, Кенії та Іспанії, які пройшли ретельний відбір та матимуть унікальну можливість отримати практичні навики роботи в зоні відчуження ЧАЕС та прослухати лекції провідних вчених у галузі радіоекології.

Курс тривалістю 10 днів передбачає вирішення практичних радіоекологічних задач у зоні відчуження ЧАЕС, розробку наукових рекомендацій по результатам польового практикуму, роботу в групах і з експертами.

Стартував курс з лекцій професора Валерія Кашпарова (директор УкрНДІ СГР), які були присвячені огляду наслідків аварії на ЧАЕС, забрудненню 30-км зони відчуження ЧАЕС, методиці відбору проб та статистичним методам в радіоекології.

А вже в четвер стартує чотириденний польовий практикум в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Олена Паренюк, координатор проекту

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook