Біотехнологи університету взяли участь у ХІІ міжнародній літній школі «Молекулярна мікробіологія і біотехнологія»

19 червня 2017, 14:41
ОНУ ім. Мечникова
В Одесі за підтримки Міністерства освіти і науки України пройшла ХІІ міжнародна літня школа-конференція «Молекулярна мікробіологія і біотехнологія» (тематичний напрям – біоінформатика). Її учасниками були молоді вчені, аспіранти, фахівці-співробітники академічних наукових установ та різних навчальних закладів з України, Швеції, Польщі, Франції, Угорщини, Німеччини, Греції.
 
 
Така школа – це унікальна можливість проводити дослідження на сучасному обладнанні, прослухати лекції провідних вчених біотехнологів, мікробіологів. Сама її ідея – ознайомити молодих вчених України та інших країн з новітніми формами та методами, обладнанням для експериментальних робіт з молекулярної біотехнології, біоінформитики, біоінженерії. Подібні заходи дозволяють якісно підвищити свій рівень знань, досліджень та налагодити співробітництво з науковими біотехнологічними центрами різних країн.
 
 
Серед лекторів школи вже традиційно був завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття НУБіП Микола Патика. Його щорічна участь у заході зумовлена тим, що очолюваний ним науковий напрям застосування біотехнологій у сільському господарстві дає підстави поряд з нанотехнологіями інтегруватись в основні фундаментальні платформи розвитку вітчизняної науки. А досвід наукових, в т.ч. і грантових, досліджень, з яким знайомилися слухачі, охоплює різні біотехнологічні напрямки та орієнтований на забезпечення не тільки вітчизняних потреб. Основна увага акцентувалась на комплексних дослідженнях біологічних систем на основі рослин і мікроорганізмів, отримання культур рослин, біопрепаратів для фітозахисту від ентомо- та фітопатогенів, а також фізико-хімічних та молекулярно-біологічних механізмах, регуляторних функціях, біотрансформації органічної речовини у навколишньому середовищі тощо. Все це викликає жвавий інтерес у молодих науковців, яких збирає ця школа

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook