Навчання технологіям, технології для навчання: літня школа Майкрософт у НУБіП України стартувала

21 червня 2017 року

     За підтримки компанії Майкрософт-Україна та відділу по роботі з регіональними навчальними закладами НУБіП України на базі факультету інформаційних технологій стартувала літня школа Майкрософт, перша сесія якої була присвячена хмарним технологіям та сервісам в освіті.

 

     Модератором заходу була декан факультету інформаційних технологій Глазунова Олена Григорівна, яка привітала учасників та виступила з доповіддю про хмарні технології та сервіси в освіті. Під час виступу було проведено опитування аудиторії стосовно використання хмарних сервісів у професійній діяльності, яке продемонструвало готовність часників до змін. Цікавою та пізнавальною для учасників була інформація про модель освіти Сі4 (continuous, computational, collaboration, cloud), у якій хмарні технології є одним з 4-х Сі. Декан факультету ІТ продемонструвала результати системної роботи щодо інтеграції навчальних ресурсів і сервісів Майкрософт у навчальний процес, використання обчислювальних ресурсів Майкрософт для створення віртуальних лабораторій, підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та професійної сертифікації студентів і викладачів.
     Про навчання протягом життя, навички ХХІ століття, вміння перевчатися і необхідність завжди бути в курсі всіх сучасних подій розпочала свій виступ керівник по роботі з навчальними закладами компанії Майкрософт Україна Наталія Дорош. Оскільки інформація з кожним роком подвоюється, і пам’ятати про все дуже важко, достатньо пам’ятати, де можна знайти потрібну інформацію. Пані Наталія поділилася основними можливостями, які сьогодні пропонує Майкрософт: офіс 365, пільгові ліцензійні програми для ВНЗ, середовище для хмарних обчислень Azure, Imagine Academy тощо.

   

     Після невеликої перерви, гості мали можливість протестувати ресурси офіс 365 та поспілкуватися із керівниками Майкрософт. Для учасників розпочалися наступні сесії у форматі тренінгу, які провели Олена Глазунова, Тетяна Волошина та Наталія Дорош. Ці тренінги передбачають знайомство учасників з сервісами комунікації, коллаборації, кооперації, зберігання файлів, спільної роботи з документами, створення інтерактивних презентацій, опитувальників, електронних посібників, засобів аналітики тощо, які входять до пакету О365.

 

Валентина Корольчук,
асистент кафедри інформаційних і дистанційних технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook