Відвідування європейського підприємства Wood-Mizer та міжнародної виставки LIGNA 2017 - безцінний досвід та нові можливості

29 травня 2017 року

   З 22 по 25 травня троє викладачів кафедри технології деревообробки – зав. кафедри Олена Пінчевська, доценти Наталія Марченко, Людмила Бойко та п’ятеро студентів (Вадим Головатюк, Владислав Давидов, Євген Снаровкін, Іван Погоріляк – 4-й курс, Віталій Сич – 2-й курс) перебували в Польщі та Німеччині з метою ознайомлення з виробництвом лісопиляльного обладнання на заводі Wood-Mizer та експонатами виставки деревообробного обладнання LIGNA 2017.
   Поїздку ініційовано Українською асоціацією деревообробного обладнання за спонсорування компанії МОСТ – Україна, офіційного представника Wood-Mizer Industries. Участь у поїздці прийняли більше 60 осіб, серед яких були викладачі та студенти ВНЗ різних рівнів акредитації, а також представники бізнесу – рис.1.


Рис. 1. Учасники поїздки на заводі Wood-Mizer, м. Коло, Польща

   Відвідування заводу Wood-Mizer (м. Коло, Польща) дозволило студентам та викладачам ближче познайомитись з процесами, що відбуваються під час виготовлення і випробування обладнання та інструменту для лісопиляння, а також з організацією даного виробництва. Головою підприємства, паном Робертом Багінскі було проведено презентацію про історію заснування та розвитку фірми, в кінці якої була можливість поспілкуватись з ним та задати питання (рис.2).

Рис. 2.  Зустріч з головою підприємства (Wood-Mizer ) паном Робертом Багінскі

   Студенти кафедри із захопленістю діляться своїми враженнями: «Підприємство організовано за останніми європейськими стандартами. Дуже вразило ставлення самих працівників до своєї праці, до продукту, який вони виготовляють, а також дбайливе ставлення керівництва до своїх підлеглих» - І. Погоріляк; « Ми пересвідчились, що для того, щоб випереджати конкурентів треба бути перфекціоністами» - Є.  Снаровкін; «Дуже вразила організація виробництва – це те, до чого варто прагнути вітчизняним підприємствам» - В. Сич.
   Другою частиною поїздки було відвідування всесвітньо відомої Міжнародної виставки деревообробного обладнання LIGNA 2017 (м. Ганновер, Німеччина), яка відбувається кожні два роки. Ми мали можливість познайомитись із найсучаснішим обладнання різних напрямів переробки деревини - рис. 3. Експонати були представлені в семи павільйонах та на великій ділянці просто неба.

Рис. 3. Учасники поїздки перед входом на виставку LIGNA 2017

   На стенді Wood-Mizer керівником підприємства МОСТ – Україна Олександром Твердохлібом та його заступником Іваном Вінницьким продемонстровано роботу новітніх верстатів – серії LT, LX ,WV, BM, TH, де студенти змогли безпосередньо відчути себе користувачами обладнання –  рис. 4.

 

Рис. 4. Відвідування стенду Wood-Mizer на виставці LIGNA 2017

   «Відвідавши і побачивши масштаби виставки в Ганновері, я був приголомшений. Ще ніколи не доводилося бачити таке різноманіття обладнання та устаткування, починаючи від первинної переробки деревини і закінчуючи виготовленням готової продукції. Залюбки поспілкувалися з представниками різних міжнародних компаній, навіть мовний бар’єр не став нам на заваді!» - В. Давидов. В результаті поїздки троє наших студентів вже бачать і мають домовленість про своє майбутнє працевлаштування на підприємстві МОСТ – Україна.
   Викладачі мали можливість поспілкуватися з колегами з інших навчальних закладів України та світу, а також налагодити нові зв’язки з представниками закордонних фірм (рис. 5).

Рис. 5 .  О. Пінчевська з паном Теодором Ванічеком – президентом відомої австрійської фірми, що виготовляє обладнання для сушіння деревини

   Від імені кафедри технології деревообробки НУБіП України виказуємо безмежну вдячність керівнику компанії МОСТ-Україна пану Олександру Твердохлібу за надану студентам та викладачам можливість відвідати європейське підприємство Wood-Mizer, яке є прикладом якості продукції та організації виробництва, що дозволяє компанії тримати ланку лідерства майже з моменту заснування, а також отримати безцінний досвід та нові знання на виставці деревообробного обладнання LIGNA 2017. Окрему подяку висловлюємо супроводжуючим від компанії МОСТ-Україна пані Ангеліні та пані Людмилі за уважне ставлення до кожного та безкрайню турботу, якою вони оточили наших делегатів.
   На останок хотілося б відмітити чудову організацію всієї поїздки, а також зазначити, що компанія МОСТ-Україна є справжнім патріотом України , що піклується про майбутнє та промисловий розвиток нашої держави, адже студенти – це і є майбутнє, та має бути прикладом для всіх деревообробних підприємств України та Європи.

ДЯКУЄМО!!!!!!!!!!!!!


 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook