Участь у V Всеукраїнській науково-практичній конференції «Правоосвітницька діяльність юридичних клінік на базі вищих навчальних закладів».

15 травня 2017 року

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася V Всеукраїнська науково-практична конференція «Правоосвітницька діяльність юридичних клінік на базі вищих навчальних закладів». Захід традиційно проводиться юридичною клінікою ДНУ у співпраці з Головним управлінням юстиції у Дніпропетровській області та Дніпропетровським університетом внутрішніх справ.

Взяв участь у заході і керівник юридичної клініки "Захист справедливості" НУБіП України доцент кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства юридичного факультету, кандидат юридичних наук Кідалов Сергій Олександрович. Упродовж трьох днів кращі юристи країни мали можливість обмінятися накопиченим досвідом роботи юридичних клінік, спільно проаналізувати й узагальнити основні тенденції розвитку юридичної клінічної освіти в нашій державі. Свої наукові напрацювання фахівці представляли у двох тематичних секціях: «Юридична клініка як інноваційний напрямок розвитку правової освіти в Україні» та «Актуальні проблеми теорії і практики застосування галузевого законодавства за умови інтеграції до Європейського Союзу». Зокрема, велика увага науковців була приділена дослідженню ролі та значення юридичних клінік в системі освіти і суспільства. У винесених на обговорення доповідях спеціалісти, безумовно, знайшли для себе багато цінного й корисного.

Маємо надію, що наукові діалоги під час форуму допоможуть юридичним клінікам накреслити нові пріоритети для розвитку, а вітчизняній правничій науці загалом – підвищити якість підготовки молодого фахівця-правознавця.

Керівник ЮК "Захист справедливості",
к. ю. н., доцент Кідалов Сергій Олександрович

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook