Звіт про роботу гуртка «Дорадник» кафедри аграрного консалтингу та сервісу за 2016-2017н.р.

22 травня 2017 року
НУБіП України

 

Гурток “Дорадник” функціонує на кафедрі з 2004 року. Керівник гуртка “Дорадник” – к.е.н., доц. Кудінова Ірина Петрівна.

За період 2016-2017 н. р. учасниками гуртка “Дорадник” були  20 осіб. Це слухачі магістри спеціальності «Дорадництво» та студенти  факультету аграрного менеджменту.

Мета гуртка “Дорадник” - інноваційний напрямок в науково-дослідній роботі; участь у інформаційно-консультаційній діяльності кафедри та  поширення зв’язків з дорадчими організаціями.

Завданням роботи студентського гуртка “Дорадник” є проведення науково-дослідної роботи з вивчення стану та розвитку ринку дорадчих послуг в Україні та світі; організація зустрічей з провідними фахівцями дорадчої діяльності; участь гуртків і масових та групових заходах кафедри; огляд та обговорення цікавих публікацій; проведення екскурсій на дорадчі служби та консалтингові фірми України та зарубіжжя; розробка інформаційно-консультаційних пропозицій для агровиробників.

За звітний період були проведені лекції, семінари, дискусії, рольові ігри, школи-семінари, майстер-класи, екскурсії, круглі столи на різні тематики.

Результати своїх досліджень члени гуртка представляли  на  міжнародній науково-практичній конференції «Дорадництво – шляхи розвитку  в університетах XXI століття», м. Київ, що відбулася 29-30  вересня  2016 р.;  круглому столі «Дорадництво: як перетворити знання на гроші»,  м. Київ, що відбувся 8  листопада  2016 р.; міжнародній науково-практичній студентській конференції «Перспективи розвитку аграрного сектору України в умовах глобалізаційних викликів», м. Київ, яка відбудеться 24 квітня 2017 року.

Члени гуртка були учасниками і слухачами слідуючих лекцій та зустріч-дискусій, а саме:

-                     фахівця з міжнародного агроконсалтингу  Абердинського університету доктора Еріка Боа, Шотландія на тему: «Особливості консалтингу в Шотландії»;

-                     підприємця, досвідченого бізнес-тренера, керуючого партнера першої в Україні інноваційної екосистеми  Sikorsky Challenge Ігоря Пеєра на тему: «Стартап – це процес, який ідею перетворює на успішний бізнес»;

Староста гуртка Холявко Д.М.  30-31 березня  2017 року на базі Подільського державного аграрно-технічного університету захищав наукову роботу на тему «Організація консалтингової діяльності з поширення інноваційних технологій в рослинництві», яка була відзначена дипломом ІІ ступеня за перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з напряму «Економіка сільського господарства та АПК» серед студентів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації.

        Староста гуртка Холявко Д.М. звітував про діяльність гуртка на «Фестивалі студентської науки – 2017»,  де гурток «Дорадник» був відзначений в номінації «Майбутнє української науки».

       Студенти відвідали всеукраїнську громадську організацію «Національна асоціація дорадчих служб України», спілку сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні  та асоціацію фермерів України, де слухачі гуртка побачили і ознайомилися з практичною стороною дорадництва в Україні.

За період 2016-2017 н. р. учасниками гуртка «Дорадник» були досягнуті такі результати:

- участь і здобуття призового 2 міcця на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук;

- кількість тез, матеріалів доповідей членів гуртка - 10;

- кількість статей, опублікованих членами гуртка - 8;

- виступів студентів-учасників гуртка в семінарах, конференціях - 8;

- відвідування виставок, форумів, фестивалів – 4.

      Гурток «Дорадник» має свою web-сторінку http://www.nubip.edu.ua/node/1297/8, де описано його діяльність та представлений в соціальних мережах  «ВКонтакте» - https://vk.com/club93705312.

В цілому робота наукового студентського гуртка «Дорадник» проведена на належному науково-практичному рівнях, а результати досліджень можуть бути використані при написанні статей, бакалаврських та  магістерських  робіт.

 

Розглянуто і схвалено на засіданні кафедри

                                        аграрного консалтингу та сервісу

                                                      Протокол № 11 від 16 травня 2017 р.

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook