Національний університет біоресурсів і природокористування України відкрив двері для випускників Київщини

31 березня 2017 року
НУБіП

     В останній день березня університет відкрив двері для учнів шкіл Київщини: більш як півтисячі майбутніх абітурієнтів завітали до НУБіП.

     Хол біля актової зали третього корпусу нагадував клуб за інтересами: кожен ННІ та факультет підготував тут власну експозицію. Дивували хто чим. Факультет аграрного менеджменту представив власну експозицію, зокрема представниками кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту було розроблено презентаційний постер досягнень і здобутків. Факультет ветеринарної медицини представив корозійний препарат серце бобра (і не тільки бобра), пропонував школярам подивитися як виглядає під мікроскопом приміром збудник ехінококу. Не відставав від колег факультет захисту рослин, біотехнологій та екології, де теж пропонували взяти до рук мікроскопа, щоправда для дослідження збудників хвороб рослин та сільськогосподарських шкідників. Не відставали й інженерні факультети. Так, конструктори виставили 3Dпринтер і надрукований на ньому робот, деталі до нього видрукували та зібрали самі студенти, викликали інтерес також представлені факультетом інформаційних технологій радарні системи і багато іншого. Та не всі змогли вміститися під дахом. От лабораторія конярства робила це на стадіоні, де можна було побачити і погладити коней та поні.

 

 

 

      Аби школярам було легше орієнтуватись серед такого різноманіття з ними спілкувалися декани факультетів та директори ННІ, які детально розповідали про можливості очолюваних ними підрозділів, давали поради, відповідали на численні питання.

 

     А коли гості перемістилися до ошатної актової зали відновленого корпусу, їх щиро привітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Він запевнив, що розуміє тривогу багатьох школярів за своє майбутнє. Вона природня, адже вирішується важливе питання: куди йти навчатися? І тут ректор нагадав слова одного з класиків: я не можу керувати вітром, але можу поставити своє вітрило так, що вітер завжди його наповнюватиме. Так от, саме цього і навчають у НУБіП, який входить до десятки кращих вишів України і трійки – Києва.

     Очільник університету розповів про його структуру, можливості, співпрацю з провідними університетами світу, зручне розташування та чесно попередив: в НУБіП навчатися важко. Але з тим багажем знань і умінням навчатися, яких набувають тут, досягти успіху у житті та професії набагато легше. Та запросив майбутніх абітурієнтів критично подивитися на стан справ в університеті, оцінити його чудову базу і можливості, які він надає.

       Цей день організований спеціально для вас, аби ви могли на власні очі побачити «зсередини» один з кращих вишів України та визначитися з вибором професії, звернулася до школярів директор Департаменту освіти і науки Київської державної обласної адміністрації Віра Рогова. Такі заходи покликані вирівняти межу між містом і селом з тим, щоб випускник будь якої школи мав можливість отримати якісну і доступну освіту. Саме тому департамент приділяє таку велику увагу профорієнтаційній роботі. Адже кожна дитина повинна обрати ту стежину, яка буде найкращою саме для неї.

 

     Про важливий крок у розвитку лідерства серед школярів, а саме створення 10 років тому обласної ради дітей Київщини розповіла її очільниця Валерія Чоботок.

     А голова Студентської організації НУБіП Ілля Вакарчук пригадав, що якихось три роки тому і сам був на їхньому місці і робив свій вибір професії. Тоді він обрав НУБіП і ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження і зараз ясно розуміє: той вибір був правильним!

     Школярів зустрічали як дорогих гостей, а це означає обов’язковий невеликий концерт. Коли ви зараз сидите в залі, дивитеся на сцену і думаєте: я так ніколи не зможу, це не правильно. Головне – бажання, звернулася до учнів завідувач кафедри Ірина Майданюк та запросила їх приєднуватися до дружної родини творчих колективів НУБіП.

 

 

     Після такого знайомства, гості змогли завітати до факультетів і ННІ, які їх зацікавили, аби подивитися чого і де їх навчатимуть, якщо вже цієї осені вони прийдуть сюди як студенти.
     А підсумком насиченого дня став візит до університету голови Київської облдержадміністрації Олександра Горгана, який завітав привітати юнь Київщини.

     Я вважаю обов’язком влади і освіти вчасно дати вам можливість зрозуміти, яка сьогодні є альтернатива: пов’язати свою долю з Національним університетом біоресурсів і природокористування, де вас будуть любити, вести до успіху ледь не за руку, вкладати у ваше навчання душу і серце, виступаючи перед молоддю, сказав він. А університет унікальним роблять його керівництво і викладачі. Знаючи історію життєвого успіху ректора Станіслава Ніколаєнка, його високі моральні принципи і величезний досвід, як голова обласної адміністрації буду спокійним за кожну дитину, яка навчається тут.
     Обласна влада спирається на НУБіП і має на нього великі плани. Тож сьогодні – момент істини, і скористатися ним – ваш обов’язок, підкреслив очільник області.

     Це початок нашої системної співпраці. І підтвердженням тому стало підписання угоди між НУБіП і Київською ОДА, які своїми підписами скріпили Станіслав Ніколаєнко і Олександр Горган.

     Угоду про співпрацю цього дня підписали і лідери Студентської організації НУБіП та обласної ради дітей Київщини.

Віталій Луцков

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook