Сухий Олег: «Вважаю, що статистика є важливою дисципліною для майбутніх фінансистів»

29 березня 2017 року

 Про намір взяти участьу ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Статистика» поговоримо із студентом 2 курсу економічного факультету напряму підготовки «Фінанси і кредит» Сухим Олегом і викладачем дисципліни «Статистика» доцентом кафедри статистики та економічного аналізу Оленою Іванівною Симоненко.

- Чому вирішили брати участь у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з дисципліни«Статистика»?

- С.О. Я є переможцем І етапу Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Статистика» Національного університету біоресурсів і природокористування України. Другий етап відбудеться в базовому вищому навчальному закладі, а саме в Національній академії статистики, обліку та аудиту. Для мене є цікавим і важливим оцінити свої знання з дисципліни, позмагатися з студентами інших університетів у творчому застосуванні здобутих знань, умінь і навичок, які знадобляться мені як майбутньому фінансисту.

-А як саме це пов’язано з вашим напрямом підготовки «Фінанси і кредит»?

- С. О. Вважаю, що статистика є важливою дисципліною для майбутніх фінансистів, вона вивчає якісний і кількісний стан масових суспільних явищ. Ця дисципліна дає студенту можливість оволодіти сучасними методами збирання, обробки і аналізу статистичної інформації, що є необхідними для підготовки висококваліфікованих фінансистів для різних галузей економіки і рівнів управління. Володіння методами статистики допомагає оцінити фінансові ризики, своєчасно визначати тенденції фінансового забезпечення суб’єктів господарювання, прогнозувати його поліпшення.

- Як результати участі студента університету допоможуть в активізації навчального процесу даної дисципліни?

- О. І. Наш університет бере участь у багатьох олімпіадах в тому числі у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Статистика». Олімпіади-це виявлення та можливість оцінки наукового розвитку обдарованої студентської молоді, вони сприяють реалізації її творчих здібностей, стимулюють творчу працю студентів та науково-педагогічних працівників. Результати олімпіад дають можливість оцінювати рівень якості підготовки студентів, а викладачам - системно вдосконалювати освітній процес. 


 

Дякую!

Бажаю перемоги у ІІ етапі олімпіади!

 

Леся Воляк
к.е.н., старший викладач
кафедри статистики та економічного аналізу
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook