Наш колега - у каталозі «Винахідники України. Еліта держави»

1 березня 2017 року

 

Ім’я доцента кафедри надійності техніки Котречка Олексія Олексійовича та його наукові розробки останніх років занесені до каталогу «Винахідники України. Еліта держави», який вийшов вже в четверте.
До основних наукових розробок Олексія Олексійовича, що не мають жодних аналогів, належать способи визначення механічних властивостей металевих і неметалевих конструкційних матеріалів. Цій проблемі Олексій Олексійович присвятив понад дев’ять років.
Серед основних наукових розробок вченого, що не мають аналогів і задекларованих за кілька останніх років можна відмітити наступні:
  • «Метод визначення твердості пластмас за Котречком» (патент України на винахід № 100471, 2014 p.);
  • «Спосіб визначення статичної твердості деревини за Котречком» (патент України на корисну модель № 90564, 2014 р.);
  • «Спосіб визначення статичної твердості металів за Котречком» (патент України на корисну модель № 95237, 2014 p.);
  • «Спосіб визначення мікротвердості металів та сплавів за Котречком» (патент України на корисну модель № 103685, 2015р.);
  • «Індентор для визначення мікротвердості металів та їх сплавів за Котречком» (патент України на корисну модель № 104631, 2016 p.);
  • «Спосіб визначення ударної мікротвердості кольорових металів та їх сплавів за Котречком» (патент України на корисну модель № 105911, 2016 p.).
На сьогодні значення твердості металів і не металевих конструкцій, отриманих за методом Олексія Котречка, є більш точними у порівнянні з існуючими стандартами.
Це вперше коли вчений нашого університету потрапив до такого видання.
 
Доцент кафедри надійності техніки
Андрій Новицький

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook