Кафедра технології деревообробки прийняла участь у конференції ЛАКОКРАСКА UA та провела профорієнтаційну роботу

20 лютого 2017 року

За сприяння Асоціації українських виробників лакофарбової продукції (АУВЛП) працівники кафедри технології деревообробки (ТД), а саме к.т.н., ст. викладач Буйських Н.В., асистент Шарабуряк А.А. та  аспірант, член ТК 168 Скляр Д.М., прийняли участь у VII українській лакофарбовій конференції Лакокраска UA, яка проходила 15-16 лютого в м. Ірпінь.

Темою конференції була взаємодія державних структур та виробників лакофарбової продукції. З доповідями виступили Леонід Козаченко (Голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України), Максим Нефьодов (Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України), Володимир Удовіченко (Голова технічного комітету стандартизації ТК-168 Лаки і Фарби, заступник директора фірми Kompozit) та інші. Були розглянуті такі питання, як перспективи експорту української продукції, стан взаємодії бізнесу та влади, напрямки митної політики України, проблеми стандартизації у лакофарбовій галузі України, тощо. Одна із сесій конференції була присвячена підготовці вищою школою  фахівців для галузі.  На цю тему з доповідями виступили  - Олег Шаров (Директор департаменту вищої освіти Міністерство освіти і науки України), Олег Черваков (д.т.н., проф., Український державний хіміко-технологічний інститут), Наталія Буйських (к.т.н., ст. викладач НУБіП України), та інші.

Учасники конференції (зліва направо: працівники кафедри ТД Н. Буйських та Д. Скляр, заст. директора фірми Kompozit В. Удовіченко)

Доповідачі піднімали проблему якісної  підготовки фахівців для лакофарбової промисловості. У своїй доповіді Н. Буйських висвітлила особливості підготовки спеціалістів з опорядження та захисту деревних виробів на кафедрі технології деревообробки НУБіП України. Доповідь викликала дискусію та ряд питань з боку керівників та технологів лакофарбових підприємств.  Доповідач підкреслила, що опорядження лакофарбовими матеріалами виробів з деревини та плитних матеріалів є досить специфічним. Тільки співпраця всіх зацікавлених сторін з фахівцями кафедри зможе дати позитивний результат.


Доповідь к.т.н. Н. Буйських

У рамках конференції була проведена профорієнтаційна робота. Учасникам була представлена інформація про структуру та спеціальності НУБіП, зокрема про ННІ ЛіСПГ та кафедру технології деревообробки. Було підкреслено, що кафедра випускає фахівців високої кваліфікації, яких охоче запрошують роботодавці.

Спілкування з головним технологом заводу LACOVER О. Кравченко в рамках профорієнтаційної діяльності

К.т.н. Буйських Н.В., асп. Скляр Д.М.

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook