ЗАПРОШЕННЯ НА НАВЧАННЯ – З ПЕРШИХ УСТ ВІДМІННИЦІ НАВЧАННЯ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК ТА ВИПУСКНИЦІ РІДНОЇ ШКОЛИ БОЙКО ГАЛИНИ

4 лютого 2017 року
м. Київ, НУБіП України

Ні для кого не секрет, що НУБіП України є одним із найпопулярніших вузів серед абітурієнтів, і моя історія це доводить.

Я – Бойко Галина, студентка 3 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Із вибором навчального закладу я ні секунди не вагалась. За моїми плечима була звичайна сільська школа, і саме проживаючи у селі, я мала можливість щодня переконуватися у зростанні ролі аграріїв у житті країни. Наші вчителі неодноразово наголошували, що майбутнє України саме за розвитком таких видів промисловості як аграрна та харчова. Я обрала факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК тому, що тут можна не лише отримати знання, а й застосувати їх на практиці, причому, як в Україні, так і за кордоном. Результатом різнорівневих стажувань є розширення перспектив успішного працевлаштування.

Уже закінчивши два курси, я два рази пройшла практичну підготовку на підприємствах Франції.

Зазвичай працівники вишів самі рекламують діяльність своїх навчальних закладів. У моєму випадку було все інакше. Саме від директора Вікторійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів під час зимових канікул я отримала запрошення провести зустріч зі школярами з метою інформування про комплекс освітніх послуг мого університету. На мою думку, для учнів було дуже важливим те, що з ними говорить їхня ровесниця, яка нещодавно вчилася у цій же школі.

Для учнів старших класів я підготувала презентацію, де висвітлила основні види навчальної діяльності на факультеті ХТ та УЯК АПК. Дітей дуже зацікавила перспектива роботи у  харчовій промисловості України, адже тільки у нашому районі є 5 заводів, де майбутній фахівець зможе отримати роботу. Звичайно, найбільше питань стосувалося практичної підготовки. Я розповіла про матеріально-технічну базу університету, про наші лабораторії і про те, що на лабораторних заняттях ми досліджуємо справжні продукти, взяті прямо з прилавків магазинів. Для учнів несподіванкою стало те, що одночасно іде вивчення технологій молочних продуктів, консервованих і хлібобулочних виробів, багато годин відведено на вивчення технології м’ясних продуктів, адже більшість сучасних університетів готує вузькокваліфікованих фахівців.

Звичайно, найбільш цікавою темою стали закордонні практики. Це очевидно, бо, наприклад, із моїх однокласників, які обрали інші ВУЗи, ніхто не мав можливості пройти практику за межами країни. Учнів вразив широкий спектр країн, програм, за якими можна їхати стажуватися.

Окремий урок був виділений для спілкування з учнями 11 класу. Ми говорили про підготовку до іспитів, я ознайомила їх із правилами вступу до НУБіП України, із можливістю пройти курси з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.

Школярі ставили багато запитань, їх цікавили і умови вступу, і забезпеченість гуртожитками, і можливість розвитку власних здібностей, і, найважливіше – перспектива працевлаштування. Як висновок, я можу сказати, що для дітей стало дуже важливим почути розповідь про університет саме із уст людини, яка три роки тому вчилася поряд з ними. Я сподіваюсь, що завдяки цій лекції родина нашого факультету поповниться юними і натхненними студентами!

 

Галина Бойко,

студентка 3 курсу 1 групи

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook