Навчальна робота
Співробітники кафедри забезпечують навчальний процес на факультеті тваринництва та водних біоресурсів за двома обов'язковими компонентами і однією вибірковою дисципліною для студентів ОС «Магістр» і однією обов'язковою компонентою та двома вибірковими дисциплінами – для ОС «Бакалавр».
Дисципліни для студентів ОС «Магістр», які викладають співробітники кафедри на факультеті тваринництва та водних біоресурсів
1 | Управління виробництвом і переробкою продукції тваринництва |
2 | Моделювання технологічних процесів у тваринництві |
3 | Управління продуктивністю великої рогатої худоби |
Дисципліни для студентів ОС «Бакалавр», які викладають співробітники кафедри на факультеті тваринництва та водних біоресурсів
1 | Технологія виробництва молока та яловичини |
2 | Технологія продуктів забою тварин |
3 | Директиви ЄС і стандарти у тваринництві |
Співробітники кафедри також забезпечують навчальний процес для студентів ОС "Бакалавр" за однією обовя'зковою компонентою на механіко-технологічному і вибірковою дисципліною на факультеті конструювання та дизайну.
Дисципліни для студентів ОС «Бакалавр», які викладають співробітники кафедри на факультетах механіко-техноологічному і конструювання та дизайну
1 | Технологія вирощування та переробки с.г. продукції |
2 | Технологія виробництва с.г. продукції (рослинництва, тваринництва) |
Кафедра забезпечує розробку та видання робочих програм та силабусів навчальних дисциплін для підготовки студентів ОС «Бакалавр» та «Магістр».
Основні підручники, видані співробітниками кафедри в останні роки
1. Технологія виробництва продукції тваринництва : підручник / О. Т. Бусенко та ін. ; ред. О. Т. Бусенко. 3-тє вид. К.: «Агроосвіта», 2013. 492 с.
2. Маньковський А.Я., Антонюк Т. А. Технологія продуктів забою тварин : підручник. К.: «Агроосвіта», 2014. 336 с.
3. Угнівенко А.М., Кос Н.В. Виробництво екологічно безпечної яловичини: навчальний посібник. К.: «ЦП Компринт», 2018. 278 с.
4. Костенко В.І. Інтенсивіні методи вирощування ремонтного молодняку : підручник. К.: «Ліра», 2019. 188 с.
5. Угнівенко, А.М., Кос, Н.В., Колісник, О.І. Управління виробництвом продукції м’ясного скотарства: навчальний посібник. К.: «ЦП Компринт», 2019. 333 с.
6. Угнівенко А.М., Колісник О.І., Кос Н.В. М’ясне скотарство. підручник. К.: «ЦП Компринт», 2020. 536 с.
7. Угнівенко, А.М., Колісник, О.І., Антонюк, Т.А., Носевич, Д.К., Кос, Н.В. Виробництво екологічно безпечної продукції скотарства: підручник. К.: «ЦП Компринт», 2022. 480 с.
8. Костенко В. І. Фізіологія лактації: підручник. К.: «ФОП Ямчинський О.В.», 2022. 200 с.
9. Костенко В. І. Технологія виробництва молока і яловичини : підручник. К.: НУБіП України, 2024. 766 с.
З метою сприяння засвоєнню студентами навчального матеріалу, співробітники щороку розробляють нові та оновлюють існуючі електронні курси лекцій та методичні вказівки до виконання лабораторних робіт і курсових проектів.