Кафедра технологій виробництва молока та м’яса

Історія кафедри

    Cвій початок кафедра бере від організованої у 1898 році проф. М.П.Чирвінським кафедри зоотехнії сільськогосподарського відділення Київського політехнічного інституту. Від неї у 1953 р як самостійну, відокремили кафедру cпеціальної зоотехнії, на основі якої у 1969 р. створили кафедру скотарства і конярства. У 1988 р. кафедра одержала назву технології виробництва молока та яловичини, а у 2013 технологій виробництва молока, яловичини та свинини. Від 2015 року кафедра отримала назву технологій виробництва молока та м’яса.

Кафедру очолювали відомі вчені (з ліва на право): професори М.М. Колесник (1953-1965), К.Б. Свєчин (1965-1978), Б.М. Гопка (1978-1990), академік Г.О. Богданов (1990-2000), професор В.І. Костенко (2000-2001). Від 2002 року до нині кафедру очолює доктор с.-г. наук, професор А. М. Угнівенко

   

 

     На кафедрі працювали: доктори наук. професори І.Ф. Шульженко, П.В. Корчовий, В.П. Дем’янчук, М.І. Шевченко, В.О. Пабат, Й.З. Сірацький, О.Т. Бусенко, М.М. Луценко, Ю.В. Засуха, Л. А. Коропець; доценти Д.К. Міхновський, В.А. Нестерводський, В.Г. Соломатіна, В.І. Шеремета, О.І. Коваль, Н.М. Ломова, Н.Т. Данилевська, А.І. Сривов, А.Я. Маньковський, І.В. Гончаренко, Г.П. Бондаренко, Н.В. Кос, М.І. Маценко, С.М. С.М. Грищенко. Основний напрямок діяльності кафедри на сучасному етапі її розвитку – підготовка висококваліфікованих фахівців ОС «Бакалавр» і «Магістр» для роботи на підприємствах з виробництва молока та яловичини, наукової діяльності і консультування сільськогосподарських товаровиробників.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook