Відкрите заняття пройшло на кафедрі конструювання машин і обладнання/

6 грудня 2016, 11:06

Відкрите заняття пройшло на кафедрі конструювання машин і обладнання

 

На кафедрі конструювання машин і обладнання 29 листопада проведено відкрите лабораторне заняття з дисципліни Мехатронні системи техніки АПК для студентів механіко-технологічного факультету.

Тема роботи - «Цифровий асинхронний зв'язок» - є актуальною, оскільки у системах керування сучасної сільськогосподарської техніки саме така форма передачі даних є найпоширенішою.

Проводили заняття к.т.н. Шевчук О.Г. та майстер виробничого навчання Крушельницький В.В.

Мета заняття полягала у тому, щоб розвинути у студентів навички організації зв’язку між модулями мехатронної системи. Під час виконання лабораторної роботи використовувались новітні розробки у сфері інформаційних технологій. Студенти, після перевірки викладачами їх готовності до заняття, виконували програмування контролера msp430g2553 фірми Texas Instruments в середовищі розробки Code::Blocks. Платформою для написання та відлаштування коду під час виконання роботи були мікрокомпʼютери Raspberry Pi3.

Студенти виявили жвавий інтерес стосовно методів формування «пакетів» даних та їх передачі до частотного перетворювача Mitsubishi Fr D700, який регулював швидкість обертання асинхронного двигуна. Таким чином, студенти на власні очі побачили як передача даних між модулями мехатронної системи дозволяє змінювати параметри руху системи та цілеспрямовано ним керувати.

Присутні на занятті завідувач кафедри конструювання машин і обладнання проф. Ловейкін В.С., доц. Човнюк Ю.В., доц. Ромасевич Ю.О. та асистент Ляшко А.П. засвідчили, що лабораторне заняття було проведено згідно вимог.

Отримані у ході виконання лабораторного заняття навички допоможуть студентам поглибити знання у сфері взаємодії між модулями мехатронних систем та сприятимуть становленню їх як сучасних інженерів.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook