Круглий стіл на тему «Перспективи розвитку агроекології»

29 листопада 2016, 16:25

       Науково-педагогічними працівниками кафедри екології агросфери та екологічного контролю був організований круглий стіл на тему «Перспективи розвитку агроекології», де взяли участь студенти з 1-4 курсів напрямку підготовки «Екологія». Круглий стіл проходив протягом 25 та 28 листопада 2016 року і передбачав використання інтерактивних методів навчання. Відбувався у три етапи: перший – представлення презентаційних робіт; другий – проведення ігрових навчальних воркшопів та тренінгів; третій – презентування постерів.

25 листопада круглий стіл розпочався з виступів науково-педагогічних працівників кафедри екології агросфери та екологічного контролю, які акцентували увагу на головних перспективах розвитку агроекології в Україні та закликали студентів до активної участі в наукових роботах та розробках шляхів вирішення проблем екологічного спрямування. Продовжили круглий стіл виступами студентів, які представили презентації щодо проблем надмірного розорення земель в Україні, знищення полезахисних лісових насаджень, впровадження органічного землеробства, забруднення атмосферного повітря автотранспортом та прилеглих територій.

28 листопада продовжили круглий стіл з проведення ігрових навчальних воркшопів. Було сформовано 6 команд з представників студентства та науково-педагогічних працівників. Кожна команда прийняла участь в грі «Поле наукових завдань», протягом якої представники команд відповідали на вибрані, шляхом рулетки, творчі завдання, які включали низку екологічних проблем. Атмосфера була надзвичайно сприятливою, що сприяло продовженню круглого столу презентаціями постерів за різними екологічними тематиками.

Закінчився круглий стіл переглядом відеофільмів на екологічну тематику. Студенти в рамках круглого столу, отримали позитивні емоції, здобули уміння та навички з розробки шляхів вирішення екологічних проблем в Україні, проявили креативність та творчість. Всі студенти залишилися задоволеними і з нетерпінням чекають проведення наступного круглого столу.

 

Завідувач кафедри екології агросфери та екологічного контролю,

д.с.-г.н., професор В. М. Чайка

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook