Відкрита лекція-диспут «Розвиток та перспектива технічного регулювання в Україні» на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК
![](https://nubip.edu.ua/sites/default/files/imagecache/w200/01_gerb_sssp_1.png)
Лектор: Лозовицький Олександр Сергійович
Начальник відділу міжнародної інтеграції в сфері технічного регулювання, санітарних та фітосанітарних заходів в АПК Міністерства аграрної політики та продовольства України, головний метролог, член ради Національного агентства з акредитації України
тел. (044) 278-80-49
Як завжди, кафедра стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції не стоїть на місці і у відповідності з державною концепцією підвищення якості навчання організовує цікаві зустрічі, лекції-диспути, обговорення.
Цього разу у гості завітав головний метролог Міністерства аграрної політики та продовольства України, начальник відділу міжнародної інтеграції в сфері технічного регулювання, санітарних та фітосанітарних заходів, член ради Національного агентства з акредитації України Олександр Лозовицький та головний спеціаліст цього відділу Віталій Вільбіцький.
Олександр Сергійович акцентував свою доповідь на особливостях і наслідках зміни законодавства в області технічного регулювання та метрології, що є важливою складовою у навчальному проце студентів спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація».
Вельми важливими були коментарі до законів України у розробці яких Олександр Лозовицький приймав безпосередню участь, а саме:
- Закон України про стандартизацію
- Закон України Про метрологію та метрологічну діяльність
- Закон України про технічні регламенти та оцінку відповідності
У студентів та і у викладачів виникло багато запитань до Олександра Лозовицького, що ще раз підтверджує важливість та необхідність таких диспутів серед науковців та майбутніх фахівців у галузі метрологічної діяльності, забезпечення якості сільськогосподарської продукції та її сертифікації для розширення ринків збуту.
Володимир Шапошнік,
старший викладач кафедри
стандартизації та сертифікації с.-г. продукції