Фінансово-кредитне забезпечення та страховий захист аграрного сектору економіки України

25 листопада 2016 року

 24 листопада 2016 року розпочала свою роботу ювілейна 70-та науково-практична студентська конференція «Соціально–економічний розвиток агропромислового виробництва України».
Мета заходу – залучення студентів до науково-практичної дискусії, стимулювання і підтримка наукової діяльності економічної спільноти.

З вітальним словом до присутніх звернувся співголова конференції – декан економічного факультету проф. Діброва А.Д., який окреслив проблемні напрямки дослідження та щиро привітав присутніх з початком роботи конференції та побажав плідної роботи та цікавих наукових дискусій.

Далі конференція продовжила свою роботу на секційних засіданнях.
Секція ІІІ «Фінансово-кредитне забезпечення та страховий захист аграрного сектору економіки України» зібрала понад 125 учасників, які підготували цікаві постери за результатами своїх досліджень.

 

На секційному засіданні виступили 22 студенти. Учасники конференції з неприхованою цікавістю слухали та обговорювали доповіді.


 

 

 

        Схваливши основні результати наукових доповідей учасників конференції, зібрання відзначило їх актуальність, ґрунтовність, наукове та практичне значення, а також високу якість досліджень.
       Завідувач кафедри оподаткування і страхування Худолій Л.М., звітуючи на пленарному засіданні конференції про результати проведеного секційного відділення, відзначила високий рівень підготовки студентів до цієї події.

      На секції було обговорено важливі проблеми децентралізації влади та її фінансового забезпечення, розвитку державних місцевих фінансів, бюджетного дефіциту, державного регулювання, механізмів податкового регулювання, оптимізації оподаткування підприємств, офшорних центрів в системі оподаткування, управління державним боргом та серія досліджень, присвячених страхуванню і розвитку його видів.
Не залишилися поза увагою і проблеми та джерела фінансового забезпечення малих та середніх сільськогосподарських підприємств, інвестиційного забезпечення та інвестиційної привабливості аграрного сектору, ліквідності, рентабельності та оборотності активів, причин фінансової кризи, банкрутства та підвищення прибутковості.
       Вагомими та цікавими були доповіді студентів щодо банківського кредитування підприємств. Більш детально було розглянуто роль кредитів для підприємств малого та середнього аграрного бізнесу, фактори їх кредитного раціонування з боку кредитних установ, а також шляхів мінімізації кредитного раціонування через створення фонду гарантування кредитів.
      Також розглядалися питання присвячені проблемам розвитку банківської системи України в розрізі таких питань як кредитування нефінансових корпорацій та домогосподарств, міжбанківського кредитування, вплив інфляційних процесів на зміни обсягів кредитування.
        Студенти крім надрукованих тез у збірнику конференції підготували цікаві презентації та пізнавальні постери.
При розподілі призових місць критеріями оцінювання були виступи студентів, відповіді на запитання та рівень володіння матеріалом дослідження, рівень підготовки презентацій та постерів. Усі учасники конференції отримали збірники праць приурочені до цієї конференції.

За результатами обговорення були визначені переможці:
І місце отримав студент магістратури 1 року навчання Клименко Максим Вікторович із доповіддю «Розвиток механізму податкового регулювання доходів громадян» науковий керівник к.е.н, доц. Лабенко О.М.

 

ІІ місце отримали студентка магістратури 1 року навчання Вінник Дарія Олександрівна із доповіддю «Офшорні центри в системі міжнародного оподаткування», науковий керівник д.е.н, проф. Худолій Л.М., студент 4 курсу спеціальності «Фінанси і кредит» Ганнич Дмитро Анатолійович із доповіддю «Формування капіталу акціонерного товариства», науковий керівник д.е.н, проф. Давиденко Н.М.

ІІІ місце отримали студент магістратури 1 року навчання спеціальності «Фінанси і кредит» Мельниченко Олексій Миколайович із доповіддю «Оптимізація оподаткування підприємств в Україні», науковий керівник к.е.н, доц. Долженко І.І., студент магістратури 2 року навчання Мисник Дмитро Володимирович із доповіддю «Мікрокредитування аграрного сектору економіки України», науковий керівник д.е.н, доц. Олійник-Данн О.О.,студентка 4 курсу спеціальності «Фінанси і кредит» Горбенко Альона Володимирівна із доповіддю «Вплив децентралізації на місцеві бюджети», науковий керівник к.е.н, доц. Титарчук І.М.

Від керівництва економічного факультету та університету студенти-переможці отримали дипломи та цінні подарунки.
Вітаємо переможців та їх керівників і бажаємо терпіння, наснаги та невичерпної енергії у підготовці до подальших наукових звершень та наступної студентської конференції.


Галина Скрипник
к.е.н., доцент кафедри фінансів

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook