Профорієнтаційна робота кафедри з присмаком

23 листопада 2016, 9:50

 У межах профорієнтаційної кампанії, активності якої керівництво університету приділяє надзвичайну увагу, сьогодні школярі з підшефного столичного коледжу №116 та їхні педагоги Світлана Кроп і Наталія Малошевич були гостями агробіологічного факультету. Зокрема, вони знайомилися з «найсмачнішою» його кафедрою – технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика та двома її навчально-виробничими лабораторіями – переробки продукції рослинництва та плодів і овочів.

Завідувач кафедри Григорій Подпрятов знайомив потенційних абітурієнтів з особливостями її роботи, можливостями в ході навчального процесу. Але найбільшу зацікавленість школярів викликало те, до чого вони доклали своїх рук, – виготовлення пиріжків з капустою і яблучним повидлом. І скуштувати свій власний витвір! До речі, капусту та іншу городину співробітники кафедри вирощують самі і закуповують у Великій Снітинці, а от повидло варять з яблук, які виростили в саду нашого університету.

Це цікаво і нам, і нашим молодим гостям, говорить майстер виробничого навчання Валентина Новік. Адже час, коли можна було скуштувати смачних бабусиних пиріжків прямо з печі, на жаль, вже давно минув. А такі традиції слід зберігати, додає завідувачка лабораторії Леся Яблонська.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook