Кафедра стандартизації та сертифікації с.-г. продукції на семінарі «TAIEX Контроль якості продукції»

11 листопада 2016 року
PRESIDENT HOTEL, Kiev, Ukraine

У Києві закінчив роботу триденний міжнародний семінар «Семінар TAIEX з досвіду ЄС щодо практичного функціонування метрологічних послуг відповідно до норм якості (відносини з клієнтами - постачальник в галузі метрології щодо калібрування і атестації вимірювального обладнання)», який відбувався 7-9 листопада, організований Європейською Комісією у співпраці з Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Відкриваючи роботу семінару, Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа зазначив, що зустріч фахівців у такому форматі є надзвичайно продуктивною та важливою. Він наголосив, що Україна зараз працює над адаптацією вітчизняного законодавства до норм Євросоюзу. А TAIEX – це ефективний інструменті Європейської Комісії, який допомагає у наближенні, застосуванні і виконанні законодавства ЄС та сприяє обміну передовим досвідом ЄС. 

Володимир Лапа також, у своєму виступі зазначив, що наші фахівці мають певний досвід у здійсненні процедур ринкового нагляду, однак не завжди результати їх роботи відповідають прийнятим у країнах ЄС критеріям. Тому вчитися у свої європейських колег, які мають більше досвіду, знань та практичних навичок, завжди потрібно.

Дякуючи запрошенню Держпродспоживслужби, цей семінар відвідали і викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Владислав Сухенко, Юлія Слива, Володимир Шапошнік, Наталія Мєдвєдєва. Зважаючи на те, що на факультеті ось вже 15 років плідно працює кафедра стандартизації та сертифікації с.-г. продукції, педагогічним працівникам на чолі із завідувачем кафедри було дуже корисно ознайомитись із новими тенденціями щодо метрології та проведення аудитів харчових, переробнихз та фармацевтичних підприємств у Франції.

На фото зліва направо за першим столом: старший викладач, к.вет. н. Володимир Шапошнік, зав. кафедри, д.т.н. Владислав Сухенко, доцент, к.т.н. Наталя Мєдвєдєва, доцент, к.т.н. Юлія Слива

Приємно було, що одним із спікерів цього надзвичайно цікавого семінару був відомий експерт, метролог Robert Gerard, який вже багато років товаришує з Володимиром Шапошніком, який на кафедрі викладає такі дисципліни, як «Аудит» «Міжнародна стандартизація», «Сертифікація товарів». Приємна зустріч, море позитиву, чудові спогади і обговорення перспективних планів на майбутнє!

На фото зліва направо: Володимир Шапошнік та Robert Gerard

 

 

Зважаючи на те, що від знань, які отримують студенти НУБіП України залежить подальша інтеграція України до ЄС та наше майбутнє такі семінари виявляються дуже важливими. Кожен з нас отримав позитив, додаткові знання і гарний робочий настрій впродовж всього семінару та важливу інформацію і жарти від спікерів, які виявляли свою майстерність та фаховість впродовж трьох днів.

 

Владислав Сухенко,
завідувач кафедри стандартизації та
сертифікації с.-г. продукції

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook