Виїзний науково-практичний семінар «Відтворення сосняків Полісся: сучасний стан, проблеми та шляхи удосконалення»

3 листопада 2016 року

 1 листопада 2016 року кафедра відтворення лісів та лісових меліорацій навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП України провела виїзний науково-практичний семінар «Відтворення сосняків Полісся: сучасний стан, проблеми та шляхи удосконалення» на базі державного підприємства «Тетерівське лісове господарство».

У підготовці та проведені семінару прийняли участь директор підприємства Д.С. Гоцуляк, головний лісничий І.М. Черевко, лісничий Поташнянського лісництва О.А. Тимошенко, викладачі кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій і магістри другого року навчання за програмами «Поновлення та розведення лісу» і «Лісова меліорація».
Семінар розпочався пленарним засіданням в актовій залі ДП «Тетерівське лісове господарство», де головний лісничий Іван Миколайович Черевко розповів про історію, сучасний стан, проблеми та перспективи підприємства, а також про досвід відтворення сосняків у лісгоспі. Потім завідувач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, професор В.М. Маурер виступив з доповіддю на тему «Теоретичні основи та практичні засади відтворення сосняків на засадах екологічно орієнтованого лісівництва». Учасники семінару брали активну участь в обговоренні проблем відтворення сосняків регіону і перспектив діяльності підприємства.

Після перерви на каву працівники лісгоспу провели екскурсію учасникам семінару по території підприємства, ознайомили із системою відеонагляду, яка допомагає охороняти ліс від пожеж і незаконних вирубок, показали приміщення і обладнання для переробки насіннєвої сировини, зберігання насіння і перевірки його посівної якості, ознайомили з особливостями вирощування садивного матеріалу на розсаднику.


Після екскурсії відбулася друга частина семінару на об’єктах лісокультурної справи. Учасники побували на лісонасінневій плантації, де обговорили перспективи сортового лісового насінництва, а також на ділянках лісових культур і природного поновлення сосни звичайної, на яких обговорили особливості і перспективи екоадаптаційного відтворення лісів.

На прощання учасники виїзного науково-практичного семінару висловили слова вдячності керівництву ННІ ЛіСПГ та дирекції ДП «Тетерівське ЛГ» за здобуті знання та практичний досвід.

Кайдик О.Ю.
доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook