Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми комлексної переробки деревини»

8 червня 2016 року
с.Українка Малинського р-ну Житомирської обл.

З метою підвищення ефективності і якості наукових досліджень, співпраці з підприємствами галузі та організації всеукраїнського співробітництва й визначення пріоритетних напрямів подальшого розвитку технологій переробки вітчизняної деревинної сировини 08 – 09 травня 2016 року згідно наказу №590 від 03.06.2016 р. НУБіП України кафедрою технології деревообробки на базі ТОВ «ФОРЕСТ ТЕХНОЛОДЖІ» (Житомирська обл., Малинський р-н, с.Українка) була проведена Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми комплексної переробки деревини в Україні». Відкриття конференції провела завідувач кафедри професор Пінчевська О.О., яка привітала учасників конференції та відмітила інтенсифікацію розвитку деревообробної галузі України, потребу у фахівцях для галузі, важливість співпраці науковців та виробничників у сфері комплексної переробки деревини та перспективні напрями розвитку галузі в Україні.

Привітав учасників конференції директор ТОВ «ФОРЕСТ ТЕХНОЛОДЖІ» Атаманчук Віталій Іванович відмітив важливість на сьогоднішньому етапі розвитку галузі якісну підготовку фахівців, їх прагнення до самоосвіти, зазначив основні проблеми сьогодення деревообробної промисловості країни.

 


На території складу сировини ТОВ «ФОРЕСТ ТЕХНОЛОДЖІ»

У конференції приймали участь члени кафедри технології деревообробки: проф. Пінчевська О.О., доц. Головач В.М., Малахова О.С., Марченко Н.В., асист. Спірочкін А.К., Лакида Ю.П., Мазурчук С.М., Горбачова О.Ю., Анциферова О.В., Борячинський В.В. та інші.

 

Учасники конференції (студенти, науковці, виробничники) під час ознайомлення з підприємством


Склад лісосировини підприємства

Цех лісопиляння ТОВ «ФОРЕСТ ТЕХНОЛОДЖІ»


На складі атмосферного сушіння пилопродукції

Також учасниками конференції були представники таких вітчизняних фірм, як: ТОВ МВМ-Київ, ТОВ «Барлінек Інвест», ВАТ «Ноябрь`95», ТОВ «Інтердизайн», ТОВ «Маркетліс», ТОВ «Санрайс» та інші.

Після доповідей та дискусій організаторами конференції було проведено екскурсійний огляд підприємства, де всі учасники ознайомилися з сучасним виробництвом пилопродукції, її сушінням та виробництвом паливних гранул європейського призначення, починаючи з розпилювання колод до отримання кінцевої продукції та завантаження її у транспортні контейнери і оформлення супровідної документації.

ТОВ «ФОРЕСТ ТЕХНОЛОДЖІ» є виробником пиломатеріалів, заготовок, паливних гранул. На підприємстві реалізовано технологію комплексної переробки деревини: відходи лісопиляння частково ідуть на опалення цехів та роботу сушильного господарства (5 сушарок по 100 м3), а частково – на пелетне виробництво, що забезпечується рубильними машинами та грануляторами продуктивністю 2 т/година. Підприємство є новим, функціонує з липня 2015 року, на сьогодні засвоєно 50 % потужностей, у перспективі – переробка деревини більше 60000 м3 на рік.

Від імені колективу кафедри технології деревообробки висловлюємо подяку всім учасникам конференції за висвітлення сучасних технологій оброблення деревини, увагу до навчального процесу і пропозиції щодо надання можливості практичного навчання студентів. Окремо кафедра технології деревообробки висловлює свою подяку директору ТОВ «ФОРЕСТ ТЕХНОЛОДЖІ» Атаманчуку В.І. за надання території підприємства в якості бази проведення конференції.

Завідувач кафедри технології деревообробки

проф. Пінчевська О.О.,

доц. кафедри технології деревообробки

Марченко Н.В.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook