16 Персональна виставка живопису В.Г. Цапка

29 березня 2016, 13:13
м. Київ

   29 березня 2016 р. у читальній залі державної науково-педагогічної бібліотеки України ім. В.О.Сухомлинського відбулася презентація персональної виставки живопису Валентина Григоровича Цапка, до речі вже за ліком шістнадцята. На виставці виставлено 30 пейзажів, виконаних олійними фарбами різних періодів творчості автора.
   Доктор медичних наук, професор В.Г.Цапко є заслуженим майстром народної творчості, членом Київської благодійної АРТ-асоціації «Золота палітра». До його творчого доробку входить понад тисяча живописних робіт, багато з яких експонувалися на персональних, а також на міських, всеукраїнських та закордонних художніх виставках. Зокрема його картини радують око відвідувачів бібліотеки у корпусі № 11.
   Під час презентації виступив академік НАН і НАМН України, директор ДУ «Інститут медицини праці НАМН України» Ю.І. Кундієв, який підняв питання сумісності мистецтва і сучасності.
   У доповнення характеристики В.Г.Цапка як видатного пейзажиста з аналізом творчості художника виступила мистецтвознавець, член Національної спілки художників А.М.Ревенко, яка відзначила кольорову гаму робіт, класичність (академічність) манери художнього письма.
   Підсумував обговорення представленої експозиції член Національної спілки художників, академік МАК О.В.Краснопєвцев.
   На презентації були викладачі кафедри охорони праці та інженерії середовища НУБіП України, які у черговий раз долучилися до прекрасного, відчули плинність часу у кольорній палітрі художника, на картинах якого зображено українську природу в різні пори року, ліс, степ, море, озера та старі сільські хати.

Завідувач кафедри охорони праці та інженерії середовища О.Войналович

 

 

 


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook