Члени гуртка «Дорадник» обговорили питанння щодо розвитку дорадчої діяльності в Україні та створення агроконсалтингових фірм (26.09.2015 р.)

26 вересня 2015 року
НУБіП України

       Розвиток сільськогосподарського дорадництва в Україні є важливим елементом для подальшого розвитку аграрної сфери економіки. Необхідність поширення сільськогосподарських знань серед виробників сільського господарства, їх навчання та інформаційна підтримка визнана також у переважній більшості країн світу. Успішність аграрного сектору в значній мірі залежить від його динамічності щодо освоєння новітніх технологій, використання ринкової кон’юнктури, а також організаційних змін, необхідних для його поступального розвитку. Цю роль і покликана виконувати система сільськогосподарського дорадництва, головною метою якої є сприяння зростанню доходів як сільськогосподарських виробників, так і сільського населення в цілому.
    Дорадництво в Україні – це суспільне явище, яке має на меті сприяти відродженню сільського господарства та його стабільному прибутковому розвитку на основі специфічних методів формування нового селянина з новим типом економічного мислення, новою ринковою мотивацією і поведінкою та надає можливість цим ключовим факторам прогресу формувати нове сільськогосподарське виробництво і нове село.

Лекція професора кафедри аграрного консалтингу та сервісу Т.П. Кальна-Дубінюк

      Перед учасниками гуртка виступила д.е.н., професор кафедри аграрного консалтингу та сервісу Т.П. Кальна-Дубінюк, висвітливши актуальність даної тематики.

Ірина Кудінова,
керівник гуртка «Дорадник»

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook