Правильний вибір професії

3 березня 2016 року

Правильний вибір професії — це моральне задоволення, висока самооцінка. Водночас це й висока продуктивність праці, висока якість продукції. Вибір професії — точка, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, де можливе й необхідне поєднання особистих і загальних інтересів. Завершальним етапом психологічної та практичної підготовки учнів до трудової діяльності є їх правильна професійна орієнтація.

В кінці лютого 2016 року співробітниками кафедри технології деревообробки було проведено профорієнтаційну роботу у деяких учбових закладах України.

 

Професор Пінчевська О.О.,  асистент Спірочкін А.К. провели профорієнтацію в вищому професійному училищі № 25м. Києва

Завданнями профорієнтації є ознайомлення учнів з професіями; виховання в молоді спрямованості на самопізнання і власну активність як основу професійного самовизначення; формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами, необхідними для набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією; забезпечення розвитку професійно важливих якостей особистості.

  

На фото професор Пінчевська О.О. надає професійну інформацію студентам Закарпатського лісотехнічного коледжу, м. Хуст. Професор Пінчевська О.О. разом із доцентом Оніщенко Володимир Борисович

Результат профорієнтації — сформованість особистісно значущого сенсу вибору професії, певної професійної спрямованості, професійне самовизначення учнів, готовність до зміни професійної спрямованості та переорієнтації на суміжні професії, на інші види діяльності відповідно до індивідуальних особливостей учнів та результатів профвідбору.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook