Майстер-клас з розмноження деревних рослин здерев’янілими живцями

18 лютого 2016, 10:49
ННІ лісового і садово-паркового господарства, навчально-дослідний розсадник

18 лютого 2016 року на навчально-дослідному розсаднику кафедри лісовідновлення та лісорозведення навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства було проведено першу частину майстер-класу з розмноження деревних рослин здерев’янілими живцями.

Відповідно до програми майстер-класу, учасники, серед яких були студенти третього курсу, слухачі магістратури та співробітники інституту, самостійно виконали роботи, пов’язані з оцінюванням і вибором материнської (донорської) рослини, заготівлею пагонів, нарізанням живців декоративних кущів, а також підготовкою і закладанням їх на зберігання.

Своїми навичками та знаннями щедро ділилися викладачі кафедри: завідувач, професор В.М. Маурер, старший викладач Ю.І. Косенко та доцент І.М. Бобошко-Бардин.

Учасники першої частини майстер-класу, загальною чисельністю понад 50 чоловік, не тільки набули практичних навичок, але й досвіду командної роботи, збагатилися знаннями у царині декоративного розсадництва і реально відчули наближення весняної пори.

Наприкінці березня, у першій декаді квітня відбудеться друга частина семінару, де учасники ознайомляться з технологією обробки живців ростовими речовинами і підготовки їх до висаджування для укорінення, особливостями догляду та спостереження за їх станом.

Доцент  І. М. Бобошко-Бардин

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook