Навчання з охорони праці посадових осіб українського інституту експертизи сортів рослин

24 грудня 2015 року
м. Київ
З 14 грудня по 18 грудня 2015 року викладачі Навчально-методичного центру з охорони праці НУБіП України провели працеохоронне навчання для посадових осіб Українського інституту експертизи сортів рослин Міністерства аграрної політики і продовольства України (МАПП України). Згідно з чинним законодавством з охорони праці таке навчання посадові особи підприємств мають проходити через кожні три роки. Нині навчання пройшли директор інституту, завідувачі лабораторії, відділу та сектору, наукові співробітники, інженер з охорони праці
Під час навчання слухачам було роз’яснено окремі положення Закону України «Про охорону праці», Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, Правил пожежної безпеки в Україні, НПАОП 73.1-1.11-12 «Правила охорони праці під час роботи в хімічних лабораторіях» та інших нормативно-правових актів з охорони праці. Також посадові особи Українського інституту експертизи сортів рослин ознайомилися із змінами у чинному законодавстві з охорони праці, що сталися протягом останніх років.
Враховуючи виробничу спрямованість Українського інституту експертизи сортів рослин, особливе зацікавлення слухачів викликала демонстрація навчальних фільмів з питань безпечного виконання робіт у хімічних лабораторіях та пожежної безпеки.
Іспит після проведення навчання у слухачів (див. фото) приймали члени постійно-діючої комісії з перевірки знань з охорони праці МАПП України, створеної на підставі наказу від 21 травня 2013 р. № 316 «Про організацію проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці».
Кожному слухачу на іспиті було запропоновано письмово відповісти на три питання, що стосувалися їх посадових обов’язків з охорони праці, вимог електро- і пожежної безпеки у виробничих приміщеннях та ін.
 
Після іспиту слухачам було вручено посвідчення про проходження навчання з охорони праці.
 
Завідувач кафедри охорони праці
та інженерії середовища                               Войналович О.В.

  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook