Випускниця університету Марина Строкаль – одна з кращих аспірантів Нідерландів

5 січня 2016 року

Випускниця університету 2008 року напряму підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», Марина Строкаль - стипендіат програми Storm-van der Chijs. А це означає, що вона одна з трьох найкращих жінок науковців Нідерландів (більш детально з інформацією можна ознайомитись тут).

Марина Строкаль закінчила НУБіП України з дипломом з відзнакою, вcтупила до аспірантури за спеціальністю екологія (науковий керівник - завідувач кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Володимир Копілевич), паралельно здобувала ступінь магістра в науках про навколишнє середовище (Університет Вагенінген, Нідерланди). У 2011 році Марина, до речі, єдина з України, отримала диплом магістра з відзнакою. Це стало поштовхом вступити у 2012 р. до аспірантури Університету Вагенінген, отримавши фінансування на проведення наукових досліджень за програмою NWO.

Марина бере активну участь у організаційній, науковій та міжнародній співпраці між факультетами захисту рослин, біотехнологій та екології НУБіП України та Environmental Systems Analysis of Wageningen University.

Зараз Марина завершує наукові дослідження за темою «Моделювання якості води в Китаї».

 

Юлія Рибалко,

доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook