Засідання гуртка «Селекціонер-генетик»

3 грудня 2015 року

3 грудня 2015 року відбулося чергове засідання гуртка «Селекціонер-генетик». У зв’язку з наближенням випуску магістрів другого року навчання – членів гуртка, було вирішено об’єднати зустріч з попереднім захистом магістерських робіт. Адже ці студенти вже доповідали про свої наукові досягнення на 68-й всеукраїнській науковій студентській конференції «Студенти-агробіологи – сільськогосподарському виробництву» та мають наукові здобутки (ІІ місце – на пленарному засіданні Бабич В.О. – «Оптимізація методів культивування незрілих зародків соняшнику з метою прискорення селекційного процесу», призові місця на секційному засіданні «Селекція і генетика» - Українець О.А., Бугай А.Г., Остапенко В.В.)

На засіданні гуртка учасники презентували результати своїх досліджень, які проводили як за класичними селекційними методами, так і за сучасними біотехнологічними (Українець О.А. – Мутаційний вплив компонентів штучних середовищ при мікроклональному розмноженні ожини «Rubus fruticocus», Махмуд Зана Мохамед – Аналіз самозапильних ліній та їх гібридів F1 кукурудзи та ін.)

Наступним етапом засідання було обговорення результатів досліджень. Члени гуртка мали можливість задати питання своїм колегам, отримати консультації по проведенню досліджень, опрацюванню та аналізу отриманих результатів.

Юлія Дмитренко,

асистент кафедри генетики, селекції

та насінництва ім. проф. М. О. Зеленського

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook