Нові науково-методичні видання кафедри охорони праці та інженерії середовища у 2015 р.

2 грудня 2015 року
Механіко-технологічний факультет

Науково-педагогічними працівниками кафедри охорони праці у 2015 році підготовлено та опубліковано ряд науково-методичних видань, серед яких підручники та навчальні посібники, рекомендовані МОН України та Вченої радою НУБіП України. Серед них навчальний посібник «Безпека виробничих процесів у сільськогосподарському виробництві» (автори Войналович О.В., Марчишина Є.І., Кофто Д.Г.) для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю 8.10010203 «Механізація сільського господарства».

У цьому навчальному посібнику описано основні заходи і засоби безпеки праці на підприємствах аграрного сектору економіки України. Детально охарактеризовано небезпеки і шкідливості під час виконання механізованих робіт у сільському господарстві та заходи для зниження виробничих (професійних) ризиків травматизму і професійної захворюваності. Посібник ілюстровано фотографіями, рисунками, блок-схемами, в яких представлено послідовність виконання заходів з безпеки виробничих процесів.
Навчальний посібник «Процеси та обладнання біотехнологічного виробництва газових біопалив» (автор Поліщук В.М.) призначено для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за напрямом підготовки 6.100102 «процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва».
Проведений огляд процесів утилізації органічних відходів. Визначені фактори, що впливають на ефективність виробництва біогазу. Проаналізовано процеси та обладнання виробництва біогазу із рідких та твердих субстратів. Описані способи та технічні засоби для отримання біоводню.

Навчальний посібник «Охорона праці на автотранспорті АПК» (автори Войналович О.В., Марчишина Є.І..) призначено для студентів спеціальності «Організація перевезень і управління на транспорті (за видами транспорту)», а також керівників, спеціалістів служб охорони праці та інших посадових осіб, які відповідають за безпеку виконання автотранспортних робіт на підприємствах АПК. У навчальному посібнику представлено підходи та вимоги щодо забезпечення нормативних умов праці на автотранспорті АПК. Описано організаційні засади та документальне забезпечення функціонування системи управління охороною праці на підприємствах автотранспорту, вимоги безпеки і гігієни праці під час автоперевезень сільськогосподарських вантажів, виконання обслуговувальних і ремонтних робіт, особливості забезпечення пожежної безпеки у автотранспортних підрозділах підприємств АПК.


Навчальний посібник «Способи та технічне забезпечення зберігання плодоовочевої продукції» ( співавтори Таргоня В.С., Драгнєв С.С.).

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook