Традиція відвідувати ВРУ закріплюється

29 листопада 2015 року
Верховна Рада України

Вже втретє кафедра фінансів організовує пізнавальну екскурсію у Верховну Раду України для студентів економічного факультету. Цього разу студенти 3 курсу 9 та 10 груп відвідали Верховну раду України в рамках дисциплін «Бюджетна система та «Місцеві фінанси». Викладачі кафедри Л.А. Олійник, Ю.В. Негода, І.М.Титарчук залучають студентів до ознайомлення із процесами бюджетотворення та організації законотворчої діяльності, адже вивчаючи теоретичний матеріал курсу студенти повинні закріпити знання на практиці, а без детального ознайомлення та вивчення ситуації зсередини важко ефективно освоїти пройдений навчальний матеріал. В межах екскурсії студенти ознайомились із основними історичними віхами державотворення та парламентських буднів, переконалися у дієвості та необхідності ефективної роботи парламенту на благо народу України. На усі поставлені питання було надано компетентну відповідь та наведено приклади здійснення того чи іншого законодавчого процесу народними обранцями.

 


Захід був досить змістовним, адже вдалося дізнатися багато нового про систему підготовки рішень, роботу апарату Верховної Ради, взаємодію депутатів під час пленарних засідань.
Щороку понад 100 студентів та нещодавніх випускників вишів можуть спробувати власні сили у сферах державного управління та законотворення, в тому числі і у Верховній Раді України. Конкурсний відбір на участь у Програмі стажування у Верховній Раді України оголошується наприкінці весни і триває близько двох місяців. Адміністрування Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади здійснює громадська організація «Ліга інтернів».


Ірина Титарчук,
к.е.н., доцент кафедри фінансів

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook