Історія фінансової системи

24 листопада 2015 року

 Студенти економічного факультету із викладачами кафедри фінансів Негодою Ю.В. та Титарчук І.М., відвідали перший на Україні фінансовий музей - "Музей історії розвитку фінансової системи Дніпропетровської області", експозиція якого відображає розвиток фінансових відносин в Дніпропетровській області, починаючи з XVIII століття і до сучасності.

 

 

В експозиції музею реконструйовано робоче місце фінансиста 1950-х з восковою фігурою працівника фінансової сфери, представлені матеріали про фінансові служби всіх міських та районних фінансових установ Дніпропетровщини (в окремих альбомах). Яскравою сторінкою в експозицію музею є сучасний період. У музеї зібрані дані про фінансову систему цілого краю.

 

 


Оригінали грошових знаків, порахунки та рахункові машинки, старовинне бухгалтерське приладдя, заставні та векселі. Серед експонатів є й указ Катерини II про створення казенних палат (вони формували губернський бюджет), і залізні таблички, які вивішували на доми, віддані лихварям під заставу. Також цікавими документами є квиток держкомісії погашення боргів на вічний вклад та диплом кандидата комерційних наук.

 

 

проф. Давиденко Н.М.,
в.о. завідувача кафедри фінансів і кредиту

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook