Кафедра інженерії енергосистем

Science 2 Business

 НОВІТНІ НАКОПИЧУВАЧІ ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ НА ОСНОВІ ФАЗОПЕРЕХІДНИХ АКУМУЛЮЮЧИХ МАТЕРІАЛІВ З ПОКРАЩЕНОЮ ТЕПЛОПРОВІДНОЮ СТРУКТУРОЮ

 
Комбінований накопичувач енергії нової конструкції на основі парафіну за своїми масо-габаритними і робочими показниками в 14 разів ефективніше від акумулятора теплоти з твердим акумулюючим матеріалом та в 5 разів від традиційного теплонакопичувача з рідким матеріалом.
Порівняно з прототипом (чистий парафін): кількість акумульованої теплоти зросла на 6-8 %, а середня потужність та час «розряду» збільшились на 10-12 % та 16-18 % відповідно.
Призначення розробки - підвищення енергетичної ефективності систем теплозабезпечення (індивідуальні фермерські будинки, будівлі котеджного типу, офісні приміщення тощо) та зниження вартості отриманої теплової енергії для кінцевого споживача.
 
РОТОРНО-ПУЛЬСАЦІЙНІ АПАРАТИ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ РІДКИХ ЗЕРНОВИХ КОРМІВ
(патент №142713)
 
 
Роторно-пульсаційні апарати для приготування рідких кормів побудовані на новому принципі подрібнення твердих складових корму, що полягає у використанні технології дискретно-імпульсного введення енергії кормової суміші з одночасним її нагрівом до оптимальної температури споживання. Готова кормова суміш використовується для годівлі свиней, молодняка великої рогатої худоби та інших тварин. Продуктивність апарата - 200 кг/год. Вартість виготовлення апарата від 60 тис. грн.
Порівняно з молотковими дробарками питомі витрати енергії на приготування одиниці корму з використанням роторно-пульсаційних апаратів зменшуються 1,3-1,5 рази.
Призначення розробки - приготування рідких кормових сумішей на зерновій основі, які мають покращені споживчі характеристики.
 
ВІТРОЕЛЕКТРИЧНІ УСТАНОВКИ З ВЕРТИКАЛЬНОЮ ВІССЮ ОБЕРТАННЯ ТА КРИВОЛІНІЙНИМИ КАНАЛАМИ КОНФУЗОРНОГО ТИПУ
 
 
Прямолінійні і криволінійні канали конфузорного типу знайшли широке застосування в різних областях науки і техніки. Такі канали можуть бути використані при розробці теплообмінного і турбінного обладнання, нових типів вітрогенераторів, тощо.
Розроблена оптимальна геометрія каналу, яка забезпечує мінімальні втрати тиску, наприклад, при проходженні газових або повітряних потоків вітроенергетичних установок (ВЕУ) з вертикальною віссю обертання, та одночасне підвищення швидкості набігаючого на лопаті вітрогенератора повітряного потоку у 3-5 разів порівняно із ВЕУ з вертикальною віссю обертання традиційного виконання.
Призначення розробки - покращення аеродинамічних характеристик та ефективності використання вітрової енергії ВЕУ з вертикальною віссю обертання, турбінного обладнання.
 
Далі наведені спільні розробки з Інститутом фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України:
 
ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА СИСТЕМА КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ЗЕРНА
 
 
Інтелектуальна система контролю якості зерна - багатоканальний мікропроцесорний пристрій, призначений для дослідження температурних властивостей матеріалів, зокрема, сипучих продуктів. Може працювати як автономно (інформація виводиться на дисплей), так і в складі комп\'ютеризованих вимірювальних систем.
Можливі області застосування:
у сільському господарстві – контроль якості зерна та зернопродуктів з метою виявлення їх зараження продуктами мікробіологічного походження;
у мікробіології та генетиці – дослідження росту та властивостей культур різного походження;
 у харчовій промисловості  -  контроль технології виготовлення і якості продуктів;
у приладобудуванні - забезпечення експлуатаційних режимів роботи елементів та вузлів;
у метрології - повірка параметрів первинних робочих перетворювачів температури (термопари, термодіоди тощо);
у медицині та фармакологіїзабезпечення технології виготовлення лікарських препаратів.
 
ГАЗОДЕТОНАЦІЙНИЙ МЕТОД ОСАДЖЕННЯ КОМПОЗИТНИХ ПОКРИТТІВ
 
 
Розроблений метод газодетонаційного осадження (ГДО) біоактивних керамічних і композитних покриттів на титанові, керамічні та інші імплантати може бути використаний для лікування ушкоджень кісток, суглобів і черепа людини, в тому числі ран і ушкоджень, отриманих в результаті військових дій.

Метод ГДО дозволяє наносити зміцнюючі покриття на частини обладнання і механізмів (пластини бронежилетів, камер згоряння печей тощо), що підвищує їх зносостійкість.

 

Контакти:
03041 м. Київ, вул. Героїв Оборони, 12в
(навчальний корпус №11)
Тел.: (044) 527-80-97, м.т. (099) 335-11-12
@mail: [email protected];
[email protected]
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook